Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Carrien kiirastuli jatkuu nyt Berliinissä

Isänmaan puolesta -sarjan uudet, viidennen kauden jaksot alkavat vihdoin Suomessa.

Radio ja TV
 
Jim Fiscus
Claire Danes on taitava Carrie Mathisonin roolissa.
Claire Danes on taitava Carrie Mathisonin roolissa. Kuva: Jim Fiscus

Juuri tässä kohtaa kaupalliset kanavat tulevat häviämään pelin maksullisille nettipalveluille.

Amerikkalainen Isänmaan puolesta (Homeland) jatkuu jo viidennelle kaudelle, ja kuudeskin on luvassa. Poikkeuksellisen koukuttava ja tasalaatuinen sarja on vuosikymmenen huippuja. Suomessa sarjaa on esittänyt MTV3, ja sen neljä kautta on Netflixillä.

Fanit ovat odottaneet viime vuonna valmistunutta vitoskautta kärsimättöminä, sillä sitä ei ole vielä Suomen Netflixissä. MTV3 ehti ensin, mutta totuttuun tapaan se on heittänyt jaksot keskiyölle. Fanit löytävät sarjan sieltäkin, mutta uusia katsojia se tuskin tavoittaa.

Kaupallisten kanavien draamatarjonta köyhtyy köyhtymistään, mutta sitä suuremmalla syyllä voisi olettaa, että helmet tajuttaisiin nostaa esiin edes kanavan profiilin takia.

Viides kausi on nyt kuitenkin nähtävillä, ja sarjan taso pysyy yhtä korkeana kuin tähänkin asti. Päähenkilö, bipolaarinen CIA-virkailija Carrie Mathison kuuluu tv-historian käänteentekeviin naishahmoihin. Carrie tekee toistuvasti kohtalokkaita virheitä, uhraa läheisiään eikä osaa olla äiti.

Syvässä inhimillisyydessään häneen on helppo samaistua, vaikka hän elääkin vainoharhaisuuden kyllästämässä amerikkalaisessa fantasiassaan. Claire Danesin roolisuoritus ei ole notkahtanut kertaakaan.

Viidennellä kaudella Carrie ja muut tutut kumppanit ovat päätyneet Berliiniin. Carrie on sanonut itsensä irti CIA:sta, mutta henkinen side ei ole katkennut.

Isänmaan puolesta, uudet jaksot MTV3:lla klo 23.45.

Jim Fiscus
Claire Danes on taitava Carrie Mathisonin roolissa.
Claire Danes on taitava Carrie Mathisonin roolissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat