Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Roope Salminen Show aiheutti jo pienen kohun

Subin uutta talk show’ta on epäilty kopioksi.

Radio ja TV
 
Sub
Roope Salmisen uusi talk show muistuttaa erehdyttävästi amerikkalaista Between Two Ferns with Zach Galiafianakis -ohjelmaa.
Roope Salmisen uusi talk show muistuttaa erehdyttävästi amerikkalaista Between Two Ferns with Zach Galiafianakis -ohjelmaa. Kuva: Sub

Roope Salminen Show aiheutti jo ennen alkamistaan pienen kohun. YleX kirjoitti 3. helmikuuta Roope Salmisen uutuusshow’n samankaltaisuudesta amerikkalaiskoomikko Zach Galifianakiksen talk show’n kanssa. Between Two Ferns with Zach Galifianakis on katsottavissa netin Funny or Die -sivustolla.

Kummassakin juontaja ”haastattelee” julkkiksia epäpätevästi, ilman kunnon taustatietoja. Haastattelut tehdään kahden viherkasvin välissä ja pöydällä on punainen ”lähetys”-nappula. Ainoa silmiinpistävä ero on lähetysten mitta: Galifianakiksen show kestää yleensä vain muutamia minuutteja, Salmisen lähes viisitoista.

Roope Salminen Show’n lopputeksteissä ei mainita Galifianakista, vaan konseptin suunnittelu on kreditoitu muille henkilöille. Miksi näin, ohjelman tuottaneen Moskito Televisionin toimitusjohtaja Roope Lehtinen?

”Oli aika itsestään selvää, että ohjelmissa on samankaltaisuuksia. Käsittääkseni joku on pahastunut siitä, että on laitettu ohjelmaan samalla tavalla kaksi viherkasvia. Se on ironinen silmänisku niille, jotka tietävät Galifianakiksen show’n”, Lehtinen sanoo.

Miksi Between Two Fernsiä ei mainita lopputeksteissä?

”Kyse ei ole formaatista, joten ei ole mitään kreditoitavaa. Talk show on lajityyppi, jota ei käytännössä ikinä formatoida, koska siihen on vaikea liittää mitään tekijänoikeuksia. Maailma on täynnä erilaisia parodisia talk show’ta, jotka muistuttavat toisiaan tavalla tai toisella.”

Roope Salminen Show alkaa Subilla klo 21.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat