Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kumiukko juonsi peliohjelmaa

E-urheilu ei ole uusi ilmiö.

Radio ja TV
 
Tuomo Yrttiaho
Game Overin juontaja Vito sai oman keskusteluohjelmankin.
Game Overin juontaja Vito sai oman keskusteluohjelmankin.

Elektronisen urheilun – eli tietokone- ja konsolipelien – soveltuvuudesta tv-viihteeksi on jaksettu purnata.

E-urheilua kummeksuvat kuitenkin unohtavat, ettei kyseessä ole uusi ilmiö. Toisten pelaamista töllötettiin Suomessa jo 1990-luvulla, jolloin peliaiheisten medioiden esiinmarssi todella alkoi.

TV2:ssa pyörinyt Hugo (1993–1995) oli tietysti oma lukunsa pelkästään oheistuotteidensa vuoksi, mutta se avasi ovia muillekin ohjelmille. Eräs merkillisimmistä oli MTV3:n Game Over (1994–1996).

Sarja muistutti idealtaan Hugoa. Lähetykseen soittaneet katsojat pelasivat erilaisia pelejä minigolfista autopeleihin, ja koska elettiin aikaa ennen kännykkäbuumia, pelaaminen tapahtui lankapuhelimilla. Väliin sujautettiin myös peliarvosteluja ja -uutisia.

Merkittävin ero oli juontajassa. Lihaa ja verta olevan juontajan sijaan Game Overia isännöi kumiukko nimeltä Vito. Puolilevottomia puhuneelle nukelle äänensä antoi sittemmin muun muassa Yllytyshulluja juontanut Arttu Harkki.

Viton outoa karismaa yritettiin valjastaa myös pidemmälle. Hahmo sai oman Viton vieraat -keskusteluohjelman, jota Maikkari esitti muutaman jakson ajan vuonna 1995.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat