Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Käsikirjoittajien harkintakyky pettää Netflix-sarjassa

Draamakomediasarja kertoo kaveruksista Los Angelesin rennossa Venicessä.

Radio ja TV
 
Adam Rose / Netflix
Flaked-sarja kuvattiin oikeasti Los Angelesin Venicessä. Pääosassa ovat itsekeskeinen Chip (Will Arnett, vas.) ja ystävällinen Dennis (David Sullivan).
Flaked-sarja kuvattiin oikeasti Los Angelesin Venicessä. Pääosassa ovat itsekeskeinen Chip (Will Arnett, vas.) ja ystävällinen Dennis (David Sullivan). Kuva: Adam Rose / Netflix

Kohtaus, jossa päähenkilö esitellään, saisi lukeutua televisiosarjan pätevimpiin. Netflixin kahdeksanosaisessa draamakomediasarjassa Flaked käy kutakuinkin päinvastoin.

Avauskohtauksessa Chip ( Will Arnett ) kertoo AA-kokouksessa, että kymmenen vuotta aiemmin hän ajoi humalassa autolla ihmisen hengiltä. Lopuksi Chip naurahtaa sille, että Kalifornian osavaltio ei päästä häntä enää auton rattiin. Naurahdus sopii päähenkilön itseriittoisuuteen, mutta typerää on, että AA-kerhon jäsenet naurahtavat mukana.

Sarjan tekijöiden käsitys traagisen taustatarinansa vakavuudesta kyseenalaistuu.

Flakedin käsikirjoittivat pääosin Arnett ja britti Mark Chappell. Chappellilta on aiemmin nähty filmihullusta kertova omaperäinen komediasarja Filmi pyörii päässä (2004). Arnett on pääasiassa näytellyt animaatioelokuvien äänirooleja ja komediasarjojen outoja tyyppejä.

Uutuussarjan epätavallisempi tyyppi on Chipin paras kaveri, ystävällinen Dennis ( David Sullivan ). Hän on ihastuja, joka alkaa lukea Frida Kahlon elämäkertaa heti kun kuulee, että lähiravintolan sievä uusi tarjoilija London ( Ruth Kearney ) on pukeutunut Kahloksi naamiaisissa. Myös Dennis on AA-kerholainen.

Chip on vastikään aloittanut lähes-seurustelusuhteen itseään viitisentoista vuotta nuoremman, niin ikään AA-kokouksissa käyvän Karan ( Lina Esco ) kanssa. Huonekaluliikkeessään Chip valmistaa jakkaroita, joita kukaan ei tunnu ostavan. Työn hengailuluonne ja se, että Chip liikkuu polkupyörällä, korostavat rentoa tunnelmaa tapahtumapaikaksi valitussa Los Angelesin Venicen kaupunginosassa.

Alussa Chipin ja Dennisin maailma on kohtalaisen pieni kaveri-, nais- ja AA-suhteiden risteilykenttä. Jakso jaksolta maailmaa kuitenkin selitetään ja avarretaan vaivattomaan tapaan. Chipin entisenä vaimona nähdään Heather Graham ja Dennisin äitinä Kirstie Alley.

Elämä Venicessä rullaa eteenpäin mukavan vähäeleisesti, vähän surumielisesti – kunnes sarjan loppupuolella tapahtuu paljastus, joka vielä alkukohtausta perusteellisemmalla tavalla asettaa kyseenalaiseksi käsikirjoittajien harkintakyvyn.

Flaked Netflixissä (netflix.fi).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat