Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kotimaisia matkailuohjelmia tehdään joka makuun

Ville Haapasalon uutuussarja sijoittuu junttimatkailun ja valistusohjelman välimaastoon.

Radio ja TV
 
Satu Jaatinen
Nelonen
Ville Haapasalo viihtyy myös Kuubassa.
Ville Haapasalo viihtyy myös Kuubassa. Kuva: Nelonen

Kun vuosilomalaki 1970-luvulla mahdollisti talviloman ja seuramatkailu helpotti kohteessa selviämistä, lensi Kanarian saarille konekaupalla matkailijoita, joiden lomailussa yhdistyivät huono kielitaito ja koheltaminen.

Nelosen Ummikot ulkomailla on tuonut ruutuun tämän jo unohtumaan päässeen matkailijatyypin. Samalla tavoin katsojien myötähäpeällä pelataan TV5:n lomaohjelmassa Myyntimies Jethro matkoilla.

Täysin toista ääripäätä ovat edustaneet Madventuresin miehet ja Arman Alizad matkailuohjelmillaan, joissa lähdettiin mahdollisimman kauas Suomesta niin maantieteellisesti kuin henkisestikin. Ohjelmissa vältettiin turistikohteet ja ketjuhotellit ja pyrittiin pääsemään kosketukseen asukkaiden arjen ja jopa työteon kanssa. Sarjojen ilmapiiri oli uhmakas. Katsojaa haluttiin valistaa ja ravistella.

Näiden kahden ohjelmatyypin välimaastossa lomailee Ville Haapasalo. Epäsuomalaisen optimistinen ja kaikille hyvää tahtova hahmo jättää uudessa sarjassaan mustan pipon ja slaavilaiset kansat taakseen ja suuntaa Karibialle.

Vaikka matkakohteesta jaetaan infoa katsojille, pysyy tunnelma leppoisana. Haapasalon aikaisempien sarjojen tapaan ihmisiä tavataan, rommi virtaa ja sikarit palavat. Haapasalo on ollut sekä käsikirjoittamassa että tuottamassa sarjaansa.

Ja kun nyt kerran kotimaisista matkaohjelmista puhutaan, niin onhan se mukavaa huomata, että Haapasalon apuna Kuubassa on ollut alan legenda Folke West.

Haapasalo goes lomalle alkaa Nelosella klo 20.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat