Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lera Lynn on True Detectiven tuskan tulkki

True Detectiven toista kautta on parjattu monesta mutta ääniraidallaan se onnistuu.

Radio ja TV
 
Tuomo Yrttiaho
Lera Lynnin musiikki on tärkeä osa True Detectiveä.
Lera Lynnin musiikki on tärkeä osa True Detectiveä.

Siinä he taas istuvat, syvenevän epätoivon hikoilevat ruumiillistumat: liikemies Frank Semyon (Vince Vaughn) ja rikosetsivä Ray Velcoro (Colin Farrell). Pitkin True Detective -rikosdraaman toista kautta kaksikko on kohdannut toisensa aution Black Rose -baarin nurkassa, ja aina taustalla on soinut aavemainen musiikki.

Se on lähtöisin räkälän seinille soittavasta naisesta ja hänen kitarastaan. Nainen on Lera Lynn, 31-vuotias amerikkalainen laulaja-lauluntekijä ja sarjan musiikkivalinnoista vastaavan tuottaja-muusikon T-Bone Burnettin löytö. Ennen True Detective -pestiään Lynn oli toki julkaissut jo kaksi albumillista omaa musiikkiaan. Sarjan kakkoskaudelle Lynn ja Burnett tekivät musiikkia yhdessä Roseanne Cashin kanssa.

Nic Pizzolatton luoman True Detectiven toista kautta on parjattu monesta asiasta, mutta ääniraidallaan se ainakin onnistuu. Lynnin esittämillä kappaleilla on tärkeä osa tummanpuhuvaa americanaa suosivan sarjan kerronnassa. Ne antavat masentuneille päähenkilöille mahdollisuuden edes jonkinlaiseen tunteiden ilmaisuun. Kuten silloin, kun Lynnin laulama My Least Favorite Life kertoo katsojalle mykkänä nököttävien hahmojen syvimmät mietteet: eihän sen näin pitänyt mennä.

Lynnin tulkitsemaa hiljaista tuskaa voi kuulla lisää tänään kakkoskauden kahdessa viimeisessä jaksossa, joissa salaisuuksien vyyhti vihdoin purkautuu.

True Detective TV2:ssa klo 21.10.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat