Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brittien Maikkari syntyi 50-luvulla

Tv-sarjoista tuttu London Weekend Television sai lähettää kaupallista ohjelmaa viikonloppuisin.

Radio ja TV
 
Satu Jaatinen

Moni brittisarjoja takavuosina katsonut muistaa tunnukset ohjelmien alussa: London Weekend Television, Tyne Tees, Yorkshire Television. Ne olivat tuotantoyhtiöiden nimiä, eikä maantieteellinen painotus ollut sattumaa.

BBC hoiti kaiken televisiotoiminnan Britanniassa vuoteen 1954 asti, jolloin sen monopoli murrettiin konservatiivien voitettua vaalit. Maahan haluttiin luoda kaupallista tv-toimintaa, mutta ongelmana oli, että sellaista löytyi tuohon aikaan vain Yhdysvalloista. Yhdysvaltojen mainostelevisio puolestaan oli järkyttänyt brittejä edellisenä vuonna, kun se oli katkaissut kuningatar Elisabethin kruunajaisten lähetyksen mainoksilla, joista yhdessä oli kaiken kukkuraksi esiintynyt simpanssi!

Kaupallisia ohjelmia varten perustettiin siksi oma valvontaelin. Maa jaettiin eri osiin, joissa sai lupaa vastaan harjoittaa kaupallista tv-toimintaa.

London Weekend Televisionilla oli nimensä mukaisesti lupa lähettää ohjelmaa viikonloppuisin Etelä-Englannissa. Viikonloppu oli määritelty tarkasti: se alkoi perjantaina klo 17.15 ja päättyi maanantaina klo 6.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat