Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Konemusiikki tuo toimintadraamaan runollisuutta

Teinitytön pakomatkaa Pohjois-Suomessa säestää The Chemical Brothers.

Radio ja TV
 
Alex Bailey
Hanna (Saiorse Ronan) on saanut isältään (Eric Bana) taistelijakoulutuksen.
Hanna (Saiorse Ronan) on saanut isältään (Eric Bana) taistelijakoulutuksen. Kuva: Alex Bailey

Helikopteri lähestyy metsämökkiä lumisessa Pohjois-Suomessa. Pian metsä kuhisee naamioituneita pyssymiehiä, jotka tunkeutuvat mökkiin. Katsoja jännittää mökissä asuvan teinityttö Hannan ( Saiorse Ronan ) puolesta.

Aika tavanomaista – jos taustalla ei soisi tyylikäs, tiukka ja hieman pahaenteinen konemusiikki.

Kohtaus on amerikkalaisesta toimintajännäristä Hanna (2011), ja musiikista vastaa brittiduo The Chemical Brothers. Kyseessä on toistaiseksi ainut elokuva, johon konemusiikin uranuurtajat ovat tehneet musiikin.

Pyssymiehet saavat Hannan vangiksi, mutta tyttö onnistuu pakenemaan pian. Eristyksissä kasvanut Hanna alkaa tutustua ulkomaailmaan. Hän on saanut isältään ( Eric Bana ) taistelijakoulutuksen, joka tulee tarpeeseen, sillä vaaralliset ihmiset ajavat Hannaa takaa.

Elokuva yhdistää kiinnostavasti satua ja toimintaa. The Chemical Brothersin musiikki vahvistaa Hannan kohtalokkaita ja runollisia sävyjä. Jännittävistä kohtauksista tulee sadunomaisempia ja kauniimpia yhtyeen musiikin ansiosta. Huonommalla musiikilla Hanna voisi olla huomattavasti yhdentekevämpi elokuva.

The Chemical Brothers julkaisi myös soundtrackin Hanna (2011), joka sai erinomaiset arvostelut. Se on kuitenkin jäänyt yhtyeen ainoaksi soundtrack-albumiksi.

Hanna Kutosella klo 22.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat