Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutta Galaxin Pallo -kisaa juontaa tubettaja Ilaripro

Nuorten joukkuekisan lajeja ovat futis, säbä, koris ja lentis.

Radio ja TV
 
Kaisu Tervonen
Ilaripron eli Ilari Hakalan juontaman kisan avauslaji on jalkapallo. Tuomarina on jalkapalloilija Moshtagh Yaghoubi (oik.).
Ilaripron eli Ilari Hakalan juontaman kisan avauslaji on jalkapallo. Tuomarina on jalkapalloilija Moshtagh Yaghoubi (oik.).

Ilaripro on tubettaja. Pian 19 vuotta täyttävä nuorukainen loi oman Youtube-kanavansa jo vuonna 2010 ja on jakanut siellä lukemattomia jalkapallokikkoja. Nyt Ilaripro eli Ilari Hakala laajentaa repertuaariaan. Kameroita on useampi, samoin lajeja.

Galaxin Pallossa lentopalloilijat yrittävät heittää koreja ja futisjengiläiset kikkailla sählymailoilla. Neljä eri joukkuetta kisaa neljässä eri lajissa viiden jakson ajan. Ensimmäisissä jaksoissa teemana on yksi lajeista – jalkapallo, koripallo, sähly tai lentopallo –, ja finaalijaksossa pitäisi hallita vähän jokaista.

Osallistujat ovat 11–12-vuotiaita, siis vain hiukan nuorempia kuin Hakala aloittaessaan videoiden tekemisen. Jalkapallon hän tosin oli aloittanut jo 7-vuotiaana. Vielä viime vuonna Hakala pelasi A-junnujen SM-sarjassa.

”Se yhteisöllisyyden tunne on nasta, yhdessä voitetaan ja yhdessä hävitään. Joukkueurheilu on ihan varmasi kehittänyt mun sosiaalisia ja vuorovaikutustaitoja”, Hakala sanoo.

Pesti Galaxin Pallon juontajana todistaa Hakalan vuorovaikutuskyvyistä. Nuorukainen bongattiin ruutukasvoksi Tubecon-seminaarista, jossa hän oli puhumassa Ilaripro-kanavastaan.

”Se oli hauskaa, kun porukat tuli vetämään hihasta. Siitä tuli monenlaista hommaa heti, ja sitten parin viikon päästä sain sähköpostia Yleltä.”

Juontohomman myötä Hakala siirtyy soolovideoista takaisin tiimityöskentelyyn. Jokaisessa jaksossa hänen apunaan on tuomari, joka kuuluu kulloisenkin lajin kotimaiseen parhaimmistoon. Taustatuotannon koko on muutenkin uutta videoita yksin tehtailleelle nuorukaiselle.

Esiintyminen ei Hakalaa kuitenkaan kummemmin jännittänyt, ei ainakaan ensimmäisten jaksojen jälkeen. Toisin on kisan lapsiosallistujilla, jotka vastaavat pikahaastatteluiden kysymyksiin yleensä samoilla sanoilla kuin vierustoveri.

Suoritusten aikana tunteita ei kuitenkaan piilotella. Ruudulla nähdään niin pettyneitä kuin ilahtuneitakin ilmeitä.

Hakala uskoo, että hänen valintaansa juontajaksi vaikutti luontevan esiintymisen lisäksi vahva urheilutausta.

”Se sopi hyvin konseptiin. Musta on nasta muutenkin tehdä urheiluun liittyvää hommaa, eikä sen tarvi olla pelkkää futista. Ja jos pystyn jotenkin kannustamaan nuoria liikkumaan, niin totta kai teen duunia ihan senkin eteen.”

Nuortenohjelma Galaxissa on aiemminkin esitetty urheilupitoista ohjelmaa, muun muassa Säbämestari ja Lentismestari. Youtuben kanssakilpailijoiksi tv:n nuortenohjelmista ei kuitenkaan ole. Ilaripron kanavalla on yhteensä noin 1 800 000 katselua. Sellaisia lukuja Galaxin Pallo tuskin tavoittaa.

Galaxin Pallo alkaa TV2:ssa klo 9.01.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat