Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Karismaattinen Luther palaa ruutuun

Olisiko Idris Elbasta uudeksi Bondiksi?

Radio ja TV
 
Steffan Hill / Yle
Rikosetsivä Luther (Idris Elba) palaa Lontooseen ja kohtaa kannibaalimurhaajan.
Rikosetsivä Luther (Idris Elba) palaa Lontooseen ja kohtaa kannibaalimurhaajan. Kuva: Steffan Hill / Yle

Luther on BBC:n vetovoimaisimpia sarjoja tällä vuosikymmenellä, ja nyt nähdään varsin tuoreeltaan odotettu neloskausi. Idris Elba komeilee edelleen pääroolissa, mutta omalaatuinen vastinpari, Ruth Wilsonin esittämä kahjo sadistimurhaaja Alice, on poissa.

Aloitus lupaa samaa kuin aiemminkin, hyvässä ja pahassa, mutta jatkossa nähdään, miten Alicen jättämää aukkoa täytetään. Lutherin juonikuviot ovat alusta asti olleet enimmäkseen typeriä ja niin tässäkin. Kun mikään ei riitä, pitää lisätä kierroksia, joten tällä kertaa ollaan tekemisissä kannibaalimurhaajan kanssa.

Raaoista juonista huolimatta Lutheria ei malta jättää väliin, sillä kaikki muu toimii upeasti, muun muassa musiikki. Luther on myös Sherlockin ohella parasta silmäniloa kaikille Lontoo-faneille. Tosin neloskauden alussa Luther on vetäytynyt karujen kokemusten jälkeen virkavapaalle poliisin töistä ja vuokrannut kalkkikivikallion reunalla keikkuvan mökkipahasen. Maalaiselämää ei kuitenkaan kestä kauaa, kun pääkaupungin julmuudet alkavat vetää puoleensa.

Luther on entisestään kasvattanut Idris Elban mainetta, ja hän on vahvasti mukana myös James Bond -spekulaatioissa Damian Lewisin, Tom Hardyn, James Nortonin ja Tom Hiddlestonin rinnalla.

Elba poikkeaisi edeltäjistään. Rooliensa perusteella (myös Wire-sarjan Stringer Bell) hän on katu-uskottava, mutta istuuko hänelle smokki? Elba itse on sanonut tiukasti, että hän ei ainakaan halua olla ”ensimmäinen musta Bond”.

Luther, uudet jaksot, TV2:ssa klo 21.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat