Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mastroianni, tavallinen diiva

Tuore ranskalaisdokumentti käy läpi italialaisen elokuvalegendan Marcello Mastroiannin uraa – mutta sortuu juoruiluun.

Radio ja TV
 
Yle
Marcello Mastroianni viihtyi kuvauspaikoilla silloinkin, kun ei itse ollut kuvattavana.
Marcello Mastroianni viihtyi kuvauspaikoilla silloinkin, kun ei itse ollut kuvattavana. Kuva: Yle

Marcello Mastroianni on italialaisen elokuvan legenda. Tuoreessa ranskalaisdokumentissa käydään läpi hänen uraansa, joka itse asiassa alkoi – ja päättyi – teatterin lavalla, Luchino Viscontin ohjauksessa.

Dokumentissa kuullaan Mastroiannin läheisiä ja työtovereita sekä arkistofilmeillä myös häntä itseään. Omaisista on mukana tytär Barbara.

Dokumentti ei ole erityisen omaperäinen ja se sortuu välillä juoruiluun sen sijaan, että keskittyisi Mastroiannin merkitykseen italialaisessa elokuvassa. Mastroianni sai koko ikänsä vastata kysymyksiin naisista, ja vaikka dokumentti valittelee La Dolce Vita -elokuvasta alkanutta mainetta, se samalla toistaa samaa kaavaa ja selvittää kiusallisen tarkkaan hänen yksityiselämäänsä.

Mastroiannista syntyy kuva ihmisenä, joka tunsi tarvetta olla aina muiden parissa ja joka siksi viipyi kuvauspaikoilla silloinkin, kun ei itse ollut kuvattavana. Hän myös otti vastaan melkein kaikki tarjotut roolit, sillä ei osannut olla jouten.

Kun Mastroiannilta kerran kysyttiin, missä roolissaan hän on ollut eniten oma itsensä, vastaus oli Federico Fellinin elokuva 8 1/2. Fellinin osuus jää dokumentissa ihmeen pieneksi siihen nähden, että miehillä oli ratkaiseva vaikutus toistensa taiteelliseen työhön.

8 1/2 esitetään dokumentin jälkeen klo 21.53.

Marcello Mastroianni, aito italialainen Teemalla klo 21.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat