Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onko aika ajanut ohi sketsiviihteen? Hauskoille ihmisille olisi nyt kysyntää

Radio ja TV
 
Hanna Syrjälä
Hanna Syrjälä Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien teematoimituksen tuottaja.

Suomen Saturday Night Liveä on morkattu, osin kyllä turhaan. Joka kerta on naurattanut, eikä ainakaan tätä katsojaa Aku Hirviniemi tai Jussi Vatanen kyllästytä.

Katsojalukujakin on tuijotettu kriittisesti, vaikka helmikuussa ohjelman keskikatsojamäärä oli 656 000. Ei se aivan pieni luku ole – paitsi siihen nähden, että ohjelma tulee lauantaina parhaaseen katseluaikaan. Esimerkiksi Doc Martinin keskikatsojamäärä oli 722 000, vaikka sitä esitettiin maanantaina iltapäivällä.

HS:n artikkelissa pohdittiin helmikuun lopussa, miksi suuri yleisö ei ole innostunut Saturday Night Livestä. Yhdeksi syyksi epäiltiin, että aika on ajanut suorana lähetettävän sketsiviihteen ohi. Ennemmin poimitaan yksittäisiä hupailuja Youtubesta kuin katsotaan kokonaista, varsinkaan suoraa huumoriohjelmaa.

Mutta ovatko sketsit muutenkin vanhanaikainen tapa hauskuttaa?

Selvästi on ainakin olemassa huumorimuoteja. Esimerkiksi imitaattorit eivät tällä hetkellä paljon naurata.

Muodissa sen sijaan tuntuu olevan vitsikäs jutustelu, erilaisissa ohjelmatyypeissä. Moni huvittuu Mikko Kuustosen tarinoinnista Pop’n’Rollissa, mutta ei siitä, että joku pelleilee sketsiohjelmassa peruukki vinossa.

Hauskoille ihmisille on nyt kysyntää. He sanailevat nokkelia paneeliohjelmissa, kuten Villi kortti ja Hyvät ja huonot uutiset. Heille voi antaa vaikka oman matkusteluohjelman, koska kyllä he aina jotain hupaisaa hetulaa osaavat heittää.

Tai aina ei tarvitse edes matkustaa, kunhan vaan touhuilee omassa arjessaan ja antaa suun käydä. Niin kuin Jethro Rostedt.

Hauskoja ihmisiä tarvitaan radioonkin. Aamupöpperössä oleva kuulija haluaa herätä naureskellen uuteen päivään.

Haluatko miljonääriksi -visailun juontaja Jaajo Linnonmaa on hauskan miehen maineessa. Siihenkö ohjelman suosio osin perustuu?

Lauantai-illan parhaat jutut tulevat joidenkin mielestä Linnonmaan suusta, eivät Saturday Night Liven näyttelijöiden.

Sketsiviihde naurattaa varmasti jatkossakin. Silti selvää on, että huumori saa uusia muotoja.

Perinteisestä poikkeavaa huumoria edusti esimerkiksi Tiina Lymin käsikirjoittama Kohtuuttomuuksia. Huumori oli niin mustaa, että nauru jäi kurkkuun, ja olo oli vähän tukala.

Tosi outo komediasarja. Ja tosi virkistävä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat