Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaisravintoloitsijat arvioivat toisiaan

Kommentit jäävät harmillisesti ”pihvi kaipaa lisää suolaa” -tyyppisiksi huomautuksiksi.

Radio ja TV
 
Ville Dillemuth (Hvitträsk), Kai Kallio (Sinne) ja Tuomo Hänninen (Mala) avaavat kisan.
Ville Dillemuth (Hvitträsk), Kai Kallio (Sinne) ja Tuomo Hänninen (Mala) avaavat kisan.

Tykkää mun ravintolasta -ohjelman jokaisessa jaksossa kolme ravintoloitsijaa arvostelee toistensa ravintolat. Pisteytettävät ominaisuudet ovat miljöö, tarjoilu ja ruoka.

Ennen testivierailua ravintoloitsija esittelee itsensä ja kertoo lyhyesti ravintolansa konseptista ja filosofiasta. Tämä onkin ohjelman parasta antia: vuosien kokkihypen jälkeen on kiinnostavaa tutustua ihmisiin ravintolan taustalla.

Ensimmäisen jakson ravintolat ovat kirkkonummelainen Hvitträsk, helsinkiläinen Mala ja porvoolainen Sinne. Kisa-asetelma ihmetyttää, sillä suomalais-skandinaavinen Hvitträsk, fiiniä bistroruokaa tarjoava Sinne ja mutkattomaan aasialaiseen lounasbuffetiin luottava Mala edustavat täysin erilaisia ravintolagenrejä. Ne eivät ole keskenään verrannollisia.

Kun ravintoloitsijavieraat istuvat pöytään, isäntäravintoloitsija seuraa ateriointia takahuoneessa suorana. Harmillista, että kommentointi jää ”pihvi kaipaa lisää suolaa” -tyyppisiksi huomautuksiksi.

Maallikkokin pystyy arvioimaan ravintolan miljöön, palvelun ja ruuan, mutta ravintoloitsija voisi asiantuntijana avata näkemyksiään kilpailijansa liikeideasta ja talouspuolesta: Valitsisitko nämä lautaset tähän tilaan? Kävisikö tämä annos kaupaksi omassa ravintolassasi? Sopiiko tarjoilijan tyyli paikan tunnelmaan?

Tykkää mun ravintolasta on viihdyttävä katsaus, mutta varsinaisia ravintola-arvioita se ei missään tapauksessa korvaa.

Tykkää mun ravintolasta alkaa TV5:llä klo 20.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat