Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Draamasarjassa kielitaidottomasta ompelijasta varttuu kansainvälinen vakooja

Kotimaassaan palkitun espanjalaisepookin juonenkäänteet koettelevat välillä uskottavuutta.

Radio ja TV
 
PIPO FERNANDEZ / Yle
Ommelten välinen aika sijoittuu sisällissodanaikaiseen Madridiin. Pääosassa on Adriana Ugarte.
Ommelten välinen aika sijoittuu sisällissodanaikaiseen Madridiin. Pääosassa on Adriana Ugarte. Kuva: PIPO FERNANDEZ / Yle

Teema on esittänyt vuodenvaihteesta pitkää espanjalaista epookkidraamaa Velvet – muotitalon tarina, jossa rikkaan perijän ja köyhän ompelijan rakkauskertomusta kehystää muodin maailma.

Samalle suurelle espanjalaiselle mainoskanavalle vain vuotta aikaisemmin valmistunut Ommelten välinen aika (2013) sivuaa myös muotia ja varsinkin vaatemuotia.

Myöhemmän Velvetin lailla sen pääosassa on teini-ikäisestä töitä tehnyt nuori madridilainen ompelija. Ja Velvetin päähenkilön lailla hänkin – Sira ( Adriana Ugarte ) – on varaton, ydinperheetön ja esimerkillisesti kasvatettu.

Sarjan ensimmäisten jaksojen perusteella näyttää, että vaatteiden ompeleminen on Ommelten välisessä ajassa vain tarinallinen juonne, ellei pelkkä kerronnallinen veruke.

Espanjan sisällissodan ja sitä seuraavan toisen maailmansodan varjostama epookkidraama on paremminkin seikkailullinen kasvutarina naisesta, joka vain sattuu olemaan ompelija, sopivasti tulevan tehtävän takia.

Sarja perustuu professori María Dueñasin samannimiseen ja suomeksikin julkaistuun esikoisromaaniin (2009), johon hän sijoitti todellisia, historiaan jääneitä hahmoja.

Kielitaidottomasta ompelijasta kansainväliseksi vakoojaksi päätyvä Sira olisi voinut olla myös historiallinen hahmo, vaikka hänen käänteensä koettelevat aika ajoin uskottavuutta.

Espanjassa, Marokossa ja Portugalissa kuvattu Ommelten välinen aika ei vakuutakaan tarinankuljetuksellaan tai roolihahmojensa syvyydellä. Niissä se häviää kirkkaasti esimerkiksi BBC-sarjoille tai kotoisemmille pohjoismaisille draamoille.

Ommelten välinen aika on kaikkineen vanhahtavan turvallinen ja viihteellinen, suurelle prime time -yleisölle tehty. Sen se toki tavoittikin, sillä lähes joka jakso keräsi Espanjassa ensimmäisellä esityskerralla noin viisi miljoonaa katsojaa.

Yleisömenestystä seurasivat myös palkinnot, muun muassa Espanjan televisioakatemian Iris-palkinnot. Niitä sarja sai tuoreeltaan peräti seitsemässä sarjassa: draama, ohjaus, pääosanäyttelijä, kuvaus, lavastus, musiikki ja tuotanto.

Ommelten välinen aika alkaa Teemalla klo 19.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat