Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hunted on taas yksi epäonninen tv-sarja

Agenttisarjasta piti tulla pitkä ja komea brittiläis-amerikkalainen yhteistyö. Toisin kävi.

Radio ja TV
 
Yle
Huntedin pääosassa, traumatisoituneena agenttina, seikkailee Terapiassa-sarjasta tuttu Melissa George.
Huntedin pääosassa, traumatisoituneena agenttina, seikkailee Terapiassa-sarjasta tuttu Melissa George. Kuva: Yle

Kun TV2:ssa alkaa uusi ulkomainen sarja, herää ensimmäisenä epäily, että se on taas niitä, joista ei tullut menestyksiä. Ja niin kävi nytkin: toimintasarja Hunted on Ylelle pelkkää ohjelmistontäytettä.

Kaikessa surkeudessaan sarjan tausta on kuitenkin erityisen kuvaava.

Jos on sattunut katsomaan TV1:ssä parhaillaan pyörivää ihastuttavaa satiirisarjaa Kyllä BBC hoitaa, voi melkein kuvitella, miten Huntedkin on jäänyt pyörimään BBC:n pääkonttorin syövereihin.

Sarjasta piti tulla komea yhteistyö BBC:n ja amerikkalaisten välillä. Sarjan idea on lähtöisin amerikkalaiselta Frank Spotnitzilta, joka on ollut kirjoittamassa muun muassa Salaisia kansioita.

Päähenkilö on yksityisessä firmassa työskentelevä naisagentti Sam, ja sarjan ajateltiin mitä ilmeisimmin lähtevän Isänmaan puolesta -sarjan imuun. Pääosaan kyseltiin Gillian Andersonia, joka ei heti hylännyt ajatusta. Siinä vaiheessa suunnitelma kuitenkin juuttui BBC:n rattaisiin, ja hetki meni ohi.

Päänäyttelijäksi valikoitui australialainen Melissa George, joka muistetaan muun muassa Terapiassa-sarjasta. Hänen roolihahmonsa on tyypillinen moneen kertaan traumatisoitunut agentti, jolla ei ole elämässään mitään menetettävää. Tai ainakin hän niin uskoo.

Kun sarjaa lopulta monien esteiden jälkeen ryhdyttiin toteuttamaan, tuotannolla oli hyvät resurssit ja sarjan jatkuvuuteen uskottiin. Visuaalinen ilme onkin sarjassa parasta. Toinen kausi olisi sijoittunut Berliiniin – kuten sattumoisin myös Isänmaan puolesta -sarjan tuorein kausi.

Toisin kuitenkin kävi. BBC vetäytyi ensimmäisen kauden jälkeen, koska sarja ei kiinnostanut riittävästi katsojia. Spotnitz väläytteli spin offin mahdollisuutta, mutta ei siitäkään ole kuulunut mitään. Sarjan alkujaksojen perusteella käsikirjoitus ei ole kummoinen.

Ja nyt TV2:ssa on siis jälleen nähtävissä keskinkertaista yhden tuotantokauden mittaista draamaa.

Näiden tynkäsarjojen esittäminen on aina ongelmallista, sillä vaikka sarjasta löytyisi hyviä puolia ja henkilöhahmoissa olisi jotain kiinnostavaa, kuka viitsii edes aloittaa katsomista, jos on tiedossa, ettei sarja onnistunut tavoitteissaan.

Vaikea sanoa, oliko Huntedissa alun alkaenkaan riittävästi ainesta. Agenttisarjat ovat kuitenkin onnistuessaan viihdyttäviä, ja kuten Isänmaan puolesta on osoittanut ne voivat olla enemmänkin kuin pelkkää viihdettä. Sitä paitsi raivokkaille naisagenteille on vielä toistaiseksi tilaa sarjamarkkinoilla.

Hunted alkaa TV2:ssa klo 22.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat