Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aika matkailua

Aikamatkustus tuottaa päänsärkyä maallikolle.

Radio ja TV
 

Aikamatkustus tuottaa päänsärkyä maallikolle. Ajatellaanpa vaikka menneisyyteen matkustamista. Vastassa on monta filosofista haastetta, kuten isoisäparadoksi, perhosefekti ja rinnakkaisulottuvuudet.

Potkaiset tertiäärikaudella vahingossa jotain kiveä, niin nykyhetkeen palattuasi Pariisia ei ole olemassa. Parempi siis olla menemättä sössimään.

Onneksi viihteen puolella voi ottaa lungimmin.

Parhaimmissa aikamatkustuselokuvissa ajassa matkustamisen vaikea logiikka selitetään aina jossain vaiheessa. Ei tosin liian syvällisesti, mutta sitä ei kokonaan ohiteta. Ja aina parempi, jos asian selittää joku nyrjähtänyt auktoriteetti.

Esimerkiksi Paluu tulevaisuuteen -sarjassa Marty McFly saa oppitunnin aiheesta kahjolta professorilta. Terminator taas on niin vähäpuheinen hahmo, ettei häneltä viitsi enempiä yksityiskohtia kärttää.

Foxin 11.22.63-sarjassa aikakoneen löytäjä ehtii puolestaan sopivasti kuolla, ennen kuin päähenkilö ehtii miettiä pidempään. Jää vain kone.

Viime maanantaina alkanut, Stephen Kingin romaaniin perustuva jännityssarja 11.22.63 käynnistyi tyylikkäästi. Kahvilan omistaja, syövästä kärsivä Al Templeton paljastaa nuorelle englanninkielen opettajalle Jake Eppingille, että hänen rähjäisen kuppilansa komerosta pääsee lokakuuhun 1960.

Ennen kuolemaansa Templeton pyytää Eppingiä estämään John F. Kennedyn salamurhan.

Hetken epäröityään Epping astuu komeroon mukanaan salkku, jossa on muutama sata dollaria ja vihko erilaisia urheilutuloksia, joista voi lyödä vetoa.

Pitkän rahakkaan uran tekemiseen aika ei riitä, Kennedyn murhaan kun on enää kolmisen vuotta.

Sarjan ensimmäisessä jaksossa ihasteltiin rahan voimaa.

Aikakautensa käytetty amerikanrauta irtoaa 700 dollarilla ja herkullinen pala piirakkaa kuppilassa maksaa 60 senttiä. Lyömällä vetoa nyrkkeilyottelun voittotuloksesta Epping kuittaa 3 600 dollaria ja nipun vihamiehiä.

Kuulostaa loogiselta. Minäkin panisin heti haisemaan vuoden 2016 ostovoimalla, jos tupsahtaisin 40 vuotta taaksepäin.

Tosin millä valuutalla, siitä en ole ihan varma.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat