Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Mielikuvitus, älä jätä!”

Lastenkuunnelmassa futisvalmentaja on tosikko, isällä on burn out ja äidillä lomastressi – ja Mitjan pitäisi aloittaa koulu.

Radio ja TV
 
Jyrki Valkama / Yle
Pelle (Tatu Siivonen) auttaa Mitjaa (Ylermi Rajamaa) selviytymään, kun vanhemmista (Minna Suuronen) ei ole apua.
Pelle (Tatu Siivonen) auttaa Mitjaa (Ylermi Rajamaa) selviytymään, kun vanhemmista (Minna Suuronen) ei ole apua. Kuva: Jyrki Valkama / Yle

Vaikka Mitja ja kuvitusmieli -lastenkuunnelman pääosissa on useita mielikuvitusolentoja, kuunnelma kertoo ehkä pohjimmiltaan aikuisista.

Lasten jalkapallojoukkueen valmentaja on tosikko, isällä on burn out ja äidillä lomastressi. Mitja ( Ylermi Rajamaa ) valmistautuu aloittamaan koulun. Samalla hän pelkää menettävänsä mielikuvituksensa ja kuvitusmaailmassa elävät ystävänsä.

Katja Joutsijoen kirjoittama ja ohjaama neliosainen lastenkuunnelma Mitja ja kuvitusmieli on sovitettu Helsingin juhlaviikoilla vuonna 2007 kantaesitetystä näytelmästä.

Näillä näkymin kuluvana vuonna valmistuu jälleen ainoastaan kaksi uutta lastenkuunnelmaa, joista tämä on toinen.

Konstailemattoman realistinen näytteleminen ja äänisuunnittelu sopivat tarinaan, joka muutamia sivurönsyjä lukuun ottamatta kulkee johdonmukaisesti eteenpäin.

Eikä mielikuvitus mihinkään katoa, vaan se tulee tiukassa paikassa muidenkin avuksi. Elämä helpottuu, kun ottaa todellisuuteen hieman etäisyyttä.

Mitja ja kuvitusmieli Yle Puheessa klo 7.45.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat