Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bukarestiin sijoittuvassa HBO-sarjassa taksikuski pyristelee kahden perheen loukussa

Umbre-sarjan aihe ei ole maailman omaperäisin, mutta kieli, miljöö ja arkirealistinen toteutus tempaavat mukaansa.

Radio ja TV
 
ADI MARINECI
Relu (Șerban Pavlu ) on vähän pahassa paikassa.
Relu (Șerban Pavlu ) on vähän pahassa paikassa. Kuva: ADI MARINECI

Maksukanava HBO on viime aikoina laajentanut tuotantoaan voimakkaasti Keski-Eurooppaan. Ensimmäinen paikalliskielinen yritys oli vuoden 1969 Tšekkoslovakiaan sijoitettu yhteiskunnallinen Palava pensas (2013), jonka myös Yle esitti tuoreeltaan. Uusimpia laajempaan levitykseen päätyneitä draamasarjoja ovat puolalainen Pakt (2015) ja tšekkiläinen Mamon (2015).

Romaniassa tehty romaniankielinen Umbre (2014–2015) on taitavasti paikallistettu uusi versio australialaisesta Small Time Gangsterista. Pääosassa on kahta työtä paiskiva perheellinen mies, joka tasapainoilee oman ja rikollisperheensä välissä.

Rikollispomo Căpitanun karskina velkojana lisätuloja hankkiva taksinkuljettaja Relu ( Șerban Pavlu ) pystyykin pitämään perheet pitkään erillään. Kunnes tönäisee vahingossa yhden velallisen kuoliaaksi ja joutuu ottamaan Căpitanun älykkään Teddy-pojan oppipojakseen.

Mustalla huumorilla väritetty kahdeksanosainen tarina rajoihinsa törmäävästä antisankarista ei ole maailman omaperäisin, mutta kieli, miljöö ja rehdin arkirealistinen toteutus imaisevat aika nopeasti mukaansa. Sarjan silottelemattomiin roolihahmoihin on lisäksi helppo uskoa, sillä näyttelijät ovat meillä tuntemattomia, tyhjiä tauluja.

Kyllä, Bukarestiin sijoittuva Umbre on kopio, mutta ei mitenkään muistuta kopiota.

Umbre HBO Nordicissa (hbonordic.fi).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat