Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Norjalaissarja esittelee varhaisteinin elämää nokkelalla huumorilla

11-vuotiaan Stianin ponnisteluja arjessa seurataan selostettuna – kuin kisastudiossa.

Radio ja TV
 
Tuomo Yrttiaho
Yle
Stain (Jonas Tidemann) tekee läksyjä, ja selostajat (Asbjørn Myhre ja Martin Lund) kommentoivat tilannetta.
Stain (Jonas Tidemann) tekee läksyjä, ja selostajat (Asbjørn Myhre ja Martin Lund) kommentoivat tilannetta. Kuva: Yle

Esiteinin arki on täynnä selviytymistaisteluja, joista aikuisilla ei ole hajuakaan. Norjalainen nuortensarja Kamppailu (2013–2014) esittelee valikoiman nuoren elämään kuuluvia vaikeuksia mutta tekee sen huumorilla.

Sarjan alle kymmenminuuttisissa jaksoissa pureudutaan yksi kerrallaan 11-vuotiaan Stian Hermansenin ( Jonas Tidemann ) kohtaamiin arkipäivän haasteisiin. Sellaisia ovat esimerkiksi ruokapöydässä kärvisteleminen isän valmistaman aterian äärellä tai nuorisotalon diskossa yllättävä kakkahätä.

Nolon ja turhauttavan varhaisteini-iän käsitteleminen on nuortensarjojen peruskauraa, mutta Kamppailua käsikirjoittanut työryhmä on keksinyt aiheeseen todella hauskan kulman: tutuista tilanteista paljastuu aivan uusia puolia, kun ne kuvataan äärimmäisinä urheilusuorituksina.

Niinpä Stianin ponnisteluja seurataan kuin kisastudiossa konsanaan. Pääosan varastaa tapahtumia herkeämättä selostava ja spekuloiva kommentaattoripari ( Asbjørn Myhre ja Martin Lund ) yleisön kohahdusten luodessa tilanteisiin lisää dramatiikkaa. Väliin tarjoillaan tietysti myös asiantuntija-analyyseja, infografiikkaa ja hidastuksia, kuten kunnon penkkiurheiluspektaakkeliin kuuluu.

Näin riemukasta ideaa voisi soveltaa hyvin myös aikuisten maailmaan ja oikeastaan kaikenlaisiin tilanteisiin. Ensimmäisessä jaksossa Stian kamppaileekin lähes jokaiselle tutussa arkihaasteiden klassikossa: ajoissa heräämisessä ja kouluun ehtimisessä.

Sarjasta esitetään 26 jaksoa, joten kotikatsomoissa riittää jännitettävää.

Kamppailu Femillä klo 18.45.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat