Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rouva Columbo on tv-historian kuuluisin näkymätön hahmo

Komisarion puolisolla on silti merkittävä tehtävä Columbo-sarjassa.

Radio ja TV
 
Henri Waltter Rehnström
TV5
Columbo (Peter Falk) puhuu vaimostaan jatkuvasti, mutta sarjassa me emme häntä koskaan näe.
Columbo (Peter Falk) puhuu vaimostaan jatkuvasti, mutta sarjassa me emme häntä koskaan näe. Kuva: TV5

Viime viikon jaksossa komisario Columbo ( Peter Falk ) osallistui sukulaispoikansa häihin. Jakson alussa hänet nähtiin istumassa juhlaväen joukossa suunnilleen ikäisensä naisen vieressä. Havahduin: nytkö se tapahtuu? Näemmekö vihdoinkin rouva Columbon?

Mutta ei. Nainen osoittautui morsiamen äidiksi. Rouva Columbo ei ollut paikalla, sillä hän oli matkustanut hoitamaan vanhaa sairasta äitiään.

Pettymys oli suuri: emme vieläkään saaneet nähdä, miltä kuuluisan tv-dekkarin vaimo näyttää.

Rouva Columbo on kieltämättä televisiohistorian kuuluisin näkymätön hahmo. Komisario Columbo puhuu hänestä jatkuvasti, mutta yhdessäkään jaksossa nainen ei astu esille. Vaimosta ei nähdä edes valokuvaa, saati kuulla hänen ääntänsä.

Toinen keskeinen näkymätön hahmo on Columbon lankomies George. Hänestäkin komisario vain puhuu, mutta koskaan ei miestä nähdä.

Rouva Columbolla ja tämän veljellä on kuitenkin keskeinen rooli sarjan rakenteessa. Kertomalla vaimonsa ja lankonsa arkisista edesottamuksista komisario luo itsestään kuvan simppelinä kansanmiehenä.

Tällä hän onnistuu harhauttamaan epäiltyjä. Todellisuudessa Columbon äly toki leikkaa kuin partaveitsi.

Näkymättömien hahmojen historia niin draamassa kuin kirjallisuudessakin on pitkä. Heitä löytyy aina Shakespearen Romeosta ja Juliasta (Romeon taannoinen ihastus Rosalie) Samuel Beckettin näytelmään Huomenna hän tulee (kiihkeästi odotettu Godot).

Kirjallisuuden tunnetuin näkymättömin lienee Cervantesin Don Quijotessa. Päähenkilön mielitietty Dulcinea esiintyy vain sankariritarin puheissa.

Columbo TV5:llä klo 3.30.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat