Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Karut muistelmat poikivat komediaa

Fresh Off the Boat perustuu newyorkilaisen Eddie Huangin lapsuusmuistoihin.

Radio ja TV
 
ABC
Eddie (Hudson Yang) elää elämäänsä vaativan äidin (Constance Wu) ja ankaran isän (Randall Park) varjossa.
Eddie (Hudson Yang) elää elämäänsä vaativan äidin (Constance Wu) ja ankaran isän (Randall Park) varjossa. Kuva: ABC

Newyorkilainen ravintoloitsija Eddie Huang muisteli kirjassaan Fresh Off the Boat (2013) lapsuuttaan Taiwanista muuttaneiden vanhempien perheessä. Väkivaltaisen isän ja vaativan äidin varjossa Eddie löysi voimaa mustaihoisten rap-artistien vihaisuudesta.

Kirjan pohjalta sai alkunsa samanniminen komediasarja, jonka avauskaudella Huang toimii kertojana. Toiselle ja kolmannelle tuotantokaudelle hän ei enää suostunut mukaan, koska piti tehtyjä kompromisseja liian suurina.

Totta onkin, että sarjasta on poistettu terävät särmät, mikä on vienyt sitä kohti komedia- ja rotukliseitä. Myönteistä ja poikkeuksellista silti on, että amerikkalaissarjassa kaikki keskeiset henkilöt ovat taustaltaan aasialaisia. Ehkäpä Fresh Off the Boat saa aikaan samantapaista toisennäköisiin tottumista kuin huippusuosittu Cosby Show aikoinaan.

Toisin kuin Bill Cosbyn sarjassa, nyt uskalletaan ottaa aiheeksi myös rasismi. Se nostaa päätään, kun viisihenkinen Huangin perhe muuttaa vuonna 1995 monikulttuurisesta Washington DC:stä Floridan vitivalkoiseen Orlandoon.

Isä Louis ( Randall Park ) on perustanut villin lännen teemaravintolan. Tiikeriäiti Jessica ( Constance Wu ) pitää jöötä Eddielle ( Hudson Yang ) ja tarvittaessa vaikkapa rehtorille, jos kiitettäviä arvosanoja saa ”liian helposti”.

Perushauskan ja välillä astetta hullummankin huumorin avulla katsotaan maailmaa tulokkaiden näkökulmasta.

Fresh Off the Boat alkaa Subilla klo 19.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat