Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muusikon muisti hiipuu kiertueen aikana

Liikuttava dokumentti seuraa countrymusiikin kestotähden Glen Campbellin pitkää jäähyväiskiertuetta.

Radio ja TV
 
James Keach
Glen Campbellin muusikonura kesti 55 vuotta.
Glen Campbellin muusikonura kesti 55 vuotta. Kuva: James Keach

Tuoreimpien parin viikon takaisten tietojen mukaan muusikko Glen Campbell on edennyt parantumattoman sairautensa viimeiseen, syvään vaiheeseen. Hän ei pysty enää puhumaan, laulamaan saati soittamaan ja vaatii ympärivuorokautista hoitoa. Viime perjantaina 80 vuotta täyttäneellä countrymusiikin kestotähdellä on aivoja rappeuttava Alzheimerin tauti, jolle hän antaa rohkeasti kasvot nimikkodokumentissaan.

James Keachin pitkä elokuva on enemmän kuin musiikkidokumentti tai dokumentti muusikosta. Esiintyjän ammatti tuo liikuttavaan tarinaan aivan erityisen tason, sillä orastavasta sairaudesta huolimatta Campbell päättää tehdä yhtyeensä kanssa vielä yhden yli vuoden kestävän maailmankiertueen.

Keach seuraa jäähyväiset ihailijoilleen jättävän muusikon vaiheita melkein kaksi vuotta, ensimmäisestä diagnoosista viimeiseen marraskuun 2012 konserttiin, jossa Campbell on jo muuttunut mies: turhautunut, arvaamaton, vainoharhainen. Vaikka ei elokuvan alkukaan ole rohkaiseva. Vastaanotolla vaimon kanssa käyvä Campbell, tuolloin 75, ei selviydy enää edes neljän sanan muistitestistä. Mutta yleisön edessä hän pystyy soittamaan ja laulamaan yhä kuin ennen.

Sairauskertomuksen ohella Glen Campbell: I'll Be Me on dokumentti musiikin lievittävästä voimasta ja perheestä. Viimeisellä ristiriitaisia tunteita nostattavalla kiertueella on mukana elokuvan keskeiseksi kertojaksi nouseva Campbellin neljäs vaimo sekä pariskunnan kolme lasta, jotka kaikki soittavat yhtyeessä.

Glen Campbell: I'll Be Me Teemalla klo 21.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat