Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Happy Valley jättää jäljen

Sarjan avauskausi esitetään nyt uusintana, ja uudet toisen kauden jaksot alkavat 31. toukokuuta.

Radio ja TV
 
Ben Blackall
Sarah Lancashire on kovia kokenut ylikonstaapeli Cawood.
Sarah Lancashire on kovia kokenut ylikonstaapeli Cawood. Kuva: Ben Blackall

Jos Happy Valley meni viimeksi ohi, nyt on tilaisuus katsoa putkeen sekä sen ensimmäinen kausi että heti perään uuden kakkoskauden jaksot.

Happy Valley on viime vuosien ehdottomasti parhaita tv-sarjoja ja myös käsikirjoittajansa Sally Wainwrightin uran huippu, vaikkei hänen aiemmissakaan sarjoissaan (muun muassa Scott & Bailey, Viimeinen tango Halifaxissa) vikaa ollut.

Happy Valley on askel ulos sisäsiittoisista poliisisarjoista, joissa viitataan vain lajityypin omiin lainalaisuuksiin, ja joissa yhteiskunta näyttäytyy yleensä samanlaisena hyviksineen ja pahiksineen. Viihdyttäviähän nekin ovat, mutta ne pyyhkiytyvät helposti mielestä. Happy Valley jättää jäljen.

Siinä kaiken lähtökohtana on Pohjois-Englannin syrjäisempien alueiden sosiaalinen todellisuus, jossa huumeilla on iso rooli.

Käsikirjoittaja Wainwright on myös viihteentekijä, ja se näkyy tavassa rakentaa sarjan henkilöhahmoja. Happy Valleyn päähenkilö on ylikonstaapeli Catherine Cawood, jonka oma perhekuvio on monella tavalla raskas, ja myös uskottava. Toinen keskeinen henkilö on Catherinen sisko, entinen narkkari.

Sarja voisi kantaa pelkästään siskosten välisen suhteen varassa. Rooleissa nähdään upeat Sarah Lancashire ja Siobhan Finneran. Mutta ykköskausi on myös huippujännittävä, ihan perinteisellä tavalla.

Kakkoskausi nähtiin Britanniassa vastikään, ja kolmaskin kausi on jo tekeillä.

Happy Valley, varjojen laakso alkaa TV1:ssä klo 23.20.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat