Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Verinen toimintasarja ei hyödynnä kaikkia vahvuuksiaan

Smallvillen tekijöiden taistelulajisarja nousi suosituksi USA:ssa.

Radio ja TV
 
James Dimmock / AMC
Into the Badlands -sarjassa hyödynnetään wushu-perinteitä ja -kliseitä. Pääosassa on Daniel Wu.
Into the Badlands -sarjassa hyödynnetään wushu-perinteitä ja -kliseitä. Pääosassa on Daniel Wu. Kuva: James Dimmock / AMC

Teräsmiehen nuoruusvuosista kertova Smallville-sarja nosti Alfred Goughin ja Miles Millarin uran nousuun 2000-luvun alussa. Sitä ennen miehet olivat käsikirjoittaneet muun muassa elokuvat Tappava ase 4 ja Shanghai Noon. Smallvillea tehtiin vuosina 2001–2011, tosin kaksikko jätti kirjoitus- ja tuotantotehtävät vuonna 2008 riitaisissa merkeissä.

Verinen, luita rusautteleva taistelulajisarja Into the Badlands (2015–) osoittautuu lähestulkoon Smallvillen vastakohdaksi. Sarja sijoitettiin AMC-kaapelikanavalla sunnuntai-iltaan suoraan suositun zombielahtailudraaman Walking Deadin jälkeen, jonka imussa se keräsi mittavan 5,6 miljoonan katsojakeskiarvon.

HBO:lla nähtävä sarja sijoittuu ”sotien jälkeiseen” tulevaisuuteen. Badlands-nimistä aluetta hallitsee seitsemän mies- ja naisparonia, jotka ovat alistaneet turvaa hakevat työläisikseen.

Quinn-paronin (ärsyttävän teennäinen Marton Csokas ) tulojen lähde on lainattu tosielämän romahduksen kokeneesta yhteiskunnasta Afganistanista: seutua peittävät unikkopellot, joista saadaan oopiumia.

Paronien sotilaita, jotka taistelevat miekoin, veitsin ynnä muin wushu-elokuvista tutuin asein, kutsutaan klippereiksi. Quinnin klippereitä johtaa sarjan päähenkilö Sunny, jota näyttelee taistelemisen taitava, mutta tunneilmaisultaan rajoittunut Daniel Wu.

Kun paljastuu, että Sunnyn naisystävä Veil ( Madeleine Mantock ) on sääntöjen vastaisesti raskaana, vähintään tämä pitäisi saada turvaan. Tie ulos Badlandsista on tuntematon, mutta mahdollisesti apua voisi antaa Sunnyn pelastama M.K. ( Aramis Knight ) salaperäisine riipuksineen. Riipuksen esittämä mystinen kaupunki tuo mieleen – ehkäpä tarkoituksella – Ihmemaa Ozin (1939) Smaragdikaupungin.

Kaikkiaan ainekset ovat siis kohtalaisen tuttuja. Suurempi haitta kuitenkin on, että juonenkuljetus vie poispäin päähenkilöstä, paronien väliseen valtataisteluun ja Quinnin perheen sisäiseen juonimiseen.

Lupaavinta fantasiaelementtiä, verenvuodon M.K.:ssa aiheuttamaa synkkää, outoa ja vaarallista muutosta, hyödynnetään aivan liian vähän.

Näin sarjan päällimmäiseksi vahvuudeksi jäävät sujuvat taistelukohtaukset, joissa parhaat soturit kykenevät wushu-elokuvista tuttuihin painovoimaa uhmaaviin loikkiin ja lentoihin. Yhteenottojen koreografioista ovat vastanneet osatuottaja Stephen Fung ja hongkongilainen alan konkari Ku Huen-chiu.

Lopuksi on syytä varoittaa, että katsottavissa olevat kuusi jaksoa eivät muodosta nätisti sulkeutuvaa tarinaa. Niinpä AMC:n tuore päätös tilata ensi vuodeksi kymmenen jaksoa lisää oli sarjan faneille ilouutinen.

Into the Badlands HBO Nordicissa (hbonordic.fi).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat