Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jean Gabin oli macho-Maigret

Tuoreimmassa, Britanniassa tehdyssä Maigret-tulkinnassa komisariota esittää Rowan Atkinson.

Radio ja TV
 
videokuva
Jean Gabinin komisario Maigret tietää aina mitä tekee.
Jean Gabinin komisario Maigret tietää aina mitä tekee. Kuva: videokuva

Suuri ranskalainen elokuvatähti Jean Gabin näytteli usein äijää. Ja kun hän esitti komisario Maigret’ta, hän teki tästäkin äijän. Elokuvassa Maigret virittää ansan (1958) Gabin puhkuu tarmoa ja elinvoimaa, ottaa tilanteet haltuun ja saa yliotteen kuulusteltaviin.

Elokuvassa joku murhaa naisia Pariisissa, ja Maigret virittää murhaajalle ansan. Se johdattaa murhaajan jäljille, mutta varsinaiseen ratkaisuun komisariolta vaaditaan psykologista silmää, kuten Maigret-tarinoissa usein.

Gabinin Maigret saattaa olla historian machoin Maigret. Georges Simenonin luomaa poliisihahmoa on esittänyt aikojen saatossa parisenkymmentä näyttelijää, monet oman aikansa suuria nimiä.

Gabinin tulkinnalle aivan vastakkainen Maigret tuli äskettäin tv-ruutuun Britanniassa. ITV:n sarjassa Maigret (2016–) piippua polttavaa poliisia esittää Rowan Atkinson, joka tunnetaan parhaiten Mr. Beaninä.

Atkinsonin Maigret tuijottaa hitaasti eteenpäin. Hän näyttää surumieliseltä ja väsyneeltä. Hän on hillitty ja huolestunut. Hän ei ole huoneen keskipiste.

Hän ei myöskään ikinä hyökkäisi syyllisen kimppuun, kuten Jean Gabin viikon päästä nähtävässä elokuvassa Maigret ei anna armoa (1959).

Uusia brittiläisiä Maigret-tarinoita on tehty kaksi jaksoa, joista on esitetty vasta toinen. Jakso perustui samaan Maigret-romaaniin Maigret virittää ansan (1955) kuin nyt nähtävä elokuva. Uutta Maigret-sarjaa ollaan parhaillaan hankkimassa Ylelle.

Maigret virittää ansan Teemalla klo 18.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat