Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihmistamagotcheja Suomesta

Vuosituhannen taitteessa Yle ja Taideteollisen korkeakoulun Medialab toteuttivat interaktiivisen Akvaario-ohjelman.

Radio ja TV
 
Henri Waltter Rehnström

Japanilainen elektroninen lelu Tamagotchi tuli tutuksi monelle 90-luvun lopussa teini-ikää eläneelle nuorelle. Sehän oli se virtuaalilemmikki, jota pystyi hoitamaan kuin kotieläintä tai pikkuvauvaa. Laitteessa olevia nappeja painamalla Tamagotchia oli mahdollista ruokkia, juottaa, syöttää ja käyttää vessassa.

Vastaavanlainen kokeilu toteutettiin myös elävillä ihmisillä. Ihan täällä meidän Suomessa. Vuosituhannen taitteessa Yle teki yhteistyössä Taideteollisen korkeakoulun medialaboratorion kanssa Akvaario-nimisen interaktiivisen tv-ohjelman.

Ohjelmaa esitettiin öisin, ja sen päähenkilöinä oli kaksi tavallista suomalaista, burn outista kärsinyt entinen meklari Ari ( Kari Nenonen ) ja ala-asteen opettaja Eira ( Eeva Palviainen ). Ohjelman aikana katsojat pystyivät soittamaan lähetykseen ja ehdottamaan, mitä hahmot voisivat tehdä. Syömisen ja juomisen lisäksi vaihtoehtoina olivat muun muassa bailaaminen ja unelmointi.

Akvaario oli kansainvälisestikin ainutlaatuinen kokeilu, josta BBC:kin oli kiinnostunut. Formaatti ei kuitenkaan lähtenyt maailmalle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat