Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lovemilla-elokuvan kotikutoisuus on osa sen viehätystä

Nuortensarjasta poikinut komedia tarjoaa opetuksia muttei sormi pystyssä vaan kieli poskessa.

Radio ja TV
 
Sami Välikangas / Yle
Gitta (Miina Penttinen, vas.), Milla (Milka Suonpää), Ämpäri (Teemu Nieminen) ja Aimo (Joel Hirvonen) tavataan Lovemilla-elokuvassa.
Gitta (Miina Penttinen, vas.), Milla (Milka Suonpää), Ämpäri (Teemu Nieminen) ja Aimo (Joel Hirvonen) tavataan Lovemilla-elokuvassa. Kuva: Sami Välikangas / Yle

Lovemilla ★★★ Suomi 2015 TV2 klo 20.00

Nuorisosarja #lovemilla keräsi miljoonia katseluja verkossa, mutta siihen pohjautuva elokuva Lovemilla sai elokuvateattereissa alle 3 000 katsojaa. Yllättävä epäsuhta kertoo, kuinka oma maailmansa verkko voi olla.

Nyt leffa tulee telkkarista, mutta Areenassa sen voi katsoa vain kaksi viikkoa. Hassua, sillä ison osan katseluistaan sarja keräsi juuri Areenassa. Vielä enemmän tuli Facebookin kautta, mutta sinne elokuva ei päätyne.

Myös Lovemilla-leffan soisi löytävän katsojansa. Se oli viime vuoden sympaattisimpia ja kekseliäimpiä kotimaisia ensi-iltoja.

Nuoripari Milla ( Milka Suonpää ) ja Aimo ( Joel Hirvonen ) asuvat Millan vanhempien omakotitalon yläkerrassa, kun omaa kämppää ei tahdo vähillä varoilla löytyä. Vanhempien ( Mari Rantasila ja Matti Onnismaa ) rankka alkoholisoituminen rasittaa suhdetta.

Jutun juju on lajityyppien anarkistinen sekoitus ja erikoistehosteet, joita on enemmän kuin juuri missään muussa suomalaisessa elokuvassa. Romanttisen teinikomedian seassa parodioidaan suruttomasti tieteis-, supersankari- ja kauhuleffoja.

Vaikka tehosteita on paljon, Lovemilla tehtiin halvalla jopa Suomen mittakaavassa. Tehosteet rustattiin käsityönä, ja kotikutoisuuden näkyminen on osa viehätystä.

Maailmalta tulee mieleen Michel Gondryn tapa käyttää alkeellista animaatiota ja kotitekoisia puvustuksia muun muassa elokuvissa Be Kind Rewind ja Päivien kuohu.

Lovemilla yhdistää lajityyppiainekset ihailtavan näppärästi arkisiin aiheisiin. Tehosteet ja parodia pehmentävät paikoin kipeiden asioiden käsittelyä. Esimerkiksi vanhempien alkoholismi voi olla helpompi niellä, kun känniä kuvataan muuttumisella zombeiksi.

Aimo yrittää parhaansa mukaan järjestää asioita, mutta bodaajapojalla on enemmän lihaksissa kuin aivoissa. Hän erehtyy luulemaan, että tarvitsee vielä lisää lihaksia.

Steroidien sijasta Aimo turvautuu kybernetiikkaan, kunnes uhkaa lipsahtaa kokonaan robotiksi. Mekaanisista lihaksista on kengännauhabudjetilla saatu yllättävän uskottavia.

Lovemilla tarjoaa opetuksia, muttei sormi pystyssä vaan kieli poskessa. Hieman kömpelö näytteleminen lienee harkittua. Ainakin se sopii hyvin tehosteiden linjaan.

Ohjaaja Teemu Nikki ja tuottajakumppani Jani Pösö ovat ennenkin venyttäneet penniä. Nikki tunnetaan hauskojen omakustannelyhäreiden tekijänä.

Lovemilla on tainnut herättää enemmän huomiota maailmalla kuin Suomessa. Se on myyty Japaniin, Australiaan ja Columbiaan. Festivaalikierroksella on kertynyt toistaiseksi 17 etappia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat