Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tärkeintä ovat persoonallisuudet ja kilpailu

Television muotisuunnitteluohjelmissa ei juurikaan ole kyse muodista.

Radio ja TV
 
Kaisu Tervonen
Liv
24 Hour Catwalk -sarjaa juontaa malli Alexa Chung.
24 Hour Catwalk -sarjaa juontaa malli Alexa Chung. Kuva: Liv

Realitysarja 24 Hour Catwalk tuo mieleen enemmän sairaalasarjan kuin muotisuunnittelijoiden kilpailun. Kello tikittää, ja kisaajat ahdistuvat kuin kyse olisi elämästä ja kuolemasta. Kyse on kuitenkin muodista.

Livillä starttaava amerikkalaissarja ei ole lajissaan ensimmäinen tai edes paras. Avalla pyörivät Muodin huipulle, Muodin huipulle Allstars sekä Muodin huipulle Timin kanssa. Herolla alkaa tänään ensimmäinen kausi Fashion Starista, jonka toinen kausi alkaa Livillä viikon päästä.

Kaikissa mainituissa realitysarjoissa kisaajien on suunniteltava ja toteutettava muotiluomuksia lyhyessä ajassa. Vaatteiden toteutus jää kuitenkin usein puolitiehen. Ei huippumuotia tehdä 24 tunnissa, tai edes kahdessa päivässä.

Kyse ei siis sittenkään ole muodista. Sarjoja katsoakseen ei tarvitse tietää muodin historiaa tai tunnistaa viitteitä. Muutama suunnittelijan ja muun muotivaikuttajan nimi tosin tulee tutuksi.

Sarjoissa persoonallisuudet ovat muotia tärkeämpi sisältö, ja niitä on kahdenlaisia. Sarjoissa nähdään julkimoita, joiden elämäntyyliä voi ihailla. Heidän lisäkseen ja heitä kiinnostavampia ovat paineen alla työskentelevät ihmiset, niin sanotut tavikset, jotka tavoittelevat unelmaansa tai ainakin itsensä brändäämistä televisiossa. Siis mahdollista julkkisstatusta.

Olennaista on myös kisa. Vastakkainasettelun ja konfliktin kautta persoonallisuudetkin nousevat esiin.

24 Hour Catwalk alkaa Livillä klo 19.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat