Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nyt huipentuva Bachelor Suomi koukutti katsojan – miksi? Kerromme neljä syytä

Bachelor Suomi -deittiohjelmassa kymmenen naista kisasi yhden miehen huomiosta. Väsynyttä? Inhottavaa? Ei, vaan koukuttavaa.

Radio ja TV
 
Raisa Mattila
Anna K. Greus
Siinä hän nyt on, Suomen bachelor Juha Rouvinen valmiina paljastamaan Sydämensä Valinnan.
Siinä hän nyt on, Suomen bachelor Juha Rouvinen valmiina paljastamaan Sydämensä Valinnan. Kuva: Anna K. Greus

Koko kevään on saanut jännittää, ja vielä on yksi ilta edessä.

Bachelor Suomen tänään nähtävässä päätösjaksossa jäljellä on kymmenestä kilpailijasta kaksi. Heistä toisen unelmien poikamies Juha Rouvinen sitten valitsee.

Alkuperäistä The Bacheloria, deittiohjelmien deittiohjelmaa, on esitetty Yhdysvalloissa yhtä kauan kuin Suomessa on voinut maksaa euroilla kaupassa eli vuodesta 2002 lähtien. Silti kotisohvilla jäätiin taas koukkuun uuteen versioon. Mikä sarjassa kiinnostaa aina vain?

Syitä Bachelor Suomi -ohjelman suosioon on ainakin neljä.

 

1. Hyvä päähenkilö

Suomen ensimmäinen unelmien poikamies vuonna 2008 oli Antti Peltonen, silloin 24-vuotias jalkapallomaalivahti ja Hunks-tanssija. Arkisemmalla nykysankarilla Juha Rouvisella on kaksi lasta ja 13 vuotta enemmän ikää kuin Peltosella oli. Se tarkoittaa parempaa tarinaa.

Mutta toisaalta: voisiko Suomen ”unelmien sinkkunainen” olla poikamiehen tavoin neljääkymppiä lähestyvä kahden lapsen eronnut vanhempi? Voisi veikata, että naispäähenkilöön kohdistuisi koko joukko erilaisia vaatimuksia.

 

2. Kivat kilpailijat

”Kun näin muut naiset, tiesin olevani järkevässä seurassa”, sanoi loppumetreillä kisasta pudonnut Nina Anna-lehden haastattelussa.

Mukavilta ihmisiltä kymmenikkö vaikutti kotisohvaltakin. Vaikutelmaa tukee – tai luo – kuvakerronta, joka on moniin muihin ohjelmiin verrattuna hienovaraista. Riitoja ei usein nähdä. Dramaattisella hetkellä ruudun täyttää kuva pettyneistä kasvoista.

Temptation Island vetoaa alhaisempiin tunteisiin. Poikamiesformaatti on imelyyteen asti hienostuneempi. Siihen kuuluvat iltapuvut ja peitellyt konfliktit”, sanoo mediakulttuurin tutkija Mikko Hautakangas.

 

3. Arki on läsnä

Jenkkiversiossa tavoitteena on juhlallinen päätösjakso: silloin poikamies kosii. Bachelor Suomi on arvoliberaalimpi. Tavoitteena ei ole pyhä avioliitto vaan toimiva uusperhekuvio.

Mutta toisaalta: kuviota kieltämättä suunnitellaan mieskeskeisesti.

”Jaksoissa puhutaan paljon poikamiehen lapsista ja vähemmän naisten unelmista”, Hautakangas huomauttaa.

 

4. Retro viehättää

Pitkään tosi-tv-formaatit pyrkivät ylittämään hurjuudessaan toinen toisensa, Mikko Hautakangas muistelee. Monien perinteisten deittiohjelmien jälkeen meilläkin alkoi astetta jännempi Ensitreffit alttarilla.

Bachelor Suomessa viehättää juuri sen perinteisistä perinteisin muoto. Se saa uskomaan ihmeisiin, vähän kuin satua lukisi.

Ehkä suurin ihme on se, kuinka kaksi kilpailijaa voisi olla poikamiehelle ”yhtä oikeita”, kuten väite kuuluu.

”Tutkimuksessa käytetään melodramaattisen mielikuvituksen käsitettä. Se tarkoittaa sitä, kuinka saippuaoopperan älyttömätkin käänteet alkavat tuntua sarjalle antautuvasta katsojasta uskottavilta”, Hautakangas sanoo.

Samalla tavalla ajatus moneen ihastuneesta poikamiehestä tuntuu todelliselta. Ja jännittävältä. Ja sympaattiselta.

Voi Bachelor-parkaa! Kummankohan se valitsee?

Bachelor Suomi -sarjan toiseksi viimeinen jakso Livillä klo 20.00 ja finaalijakso Livillä klo 21.00. Bachelor Suomi – tilinteko Livillä klo 22.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat