Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kesäteatterissa lauloi Jatimatic

1990-luvun puolivälin Vintiöt-sarja oli puhdasta kaveriporukka-huumoria.

Radio ja TV
 
Satu Jaatinen
Timo Hämäläinen
Vintiöiden Jussi Chydenius, Samuli Edelmann, Janus Hanski ja Kari Hietalahti osallistuivat puistojumppaan elokuussa 1995.
Vintiöiden Jussi Chydenius, Samuli Edelmann, Janus Hanski ja Kari Hietalahti osallistuivat puistojumppaan elokuussa 1995. Kuva: Timo Hämäläinen

1990-luvun puolivälissä pikkupojat hokivat jokaiseen kommenttiin ja tapahtumaan ”Asiaa!”. Siitä saimme kiittää MTV3:lla vuosina 1994–1995 esitettyä Vintiöt-sarjaa.

Sketsisarja oli puhdasta kaveriporukkahuumoria, kuten samaan aikaan TV2:ssa pyörinyt Kummeli ja 2000-luvulla ruutuun tullut Justimus. Vintiöiden ( Samuli Edelman, Santeri Kinnunen, Kari Hietalahti, Jussi Chydenius, Janus Hanski, Niko Saarela ja Juha Veijonen ) lyhyiden sketsien aiheina olivat niin virolaiset aerobic-videot kuin baarien portsarit.

Myös teatteri sai osuutensa pilkasta minimalistisesti lavastetussa Tervasaaren kesäteatteri -sketsissä. Sen jokaisessa esityksessä Hietalahti ampui vastanäyttelijänsä Jatimaticilla, heitti kuvitteellisen aseensa järveen ja kuulutti sen jälkeen väliajan myynteineen alkaneeksi.

Sarja palasi televisioon vielä vuonna 2003 nimellä Vintiöt – Ten years after.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat