Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Netflix loi ranskalaisvastineen House of Cardsille

Kliseet vaivaavat draamasarjaa Marseillen pormestarista. Pääosassa on ranskalaisten kestotähti Gérard Depardieu.

Radio ja TV
 
Netflix
Marseillelaiset kunnallispoliitikot Lucas Barrès (Benoît Magimel) ja Robert Taro (Gérard Depardieu) ajautuvat napit vastakkain.
Marseillelaiset kunnallispoliitikot Lucas Barrès (Benoît Magimel) ja Robert Taro (Gérard Depardieu) ajautuvat napit vastakkain. Kuva: Netflix

Alkutekstitkin sen todistavat: draamasarja Marseille on ”Une série originale Netflix”, amerikkalaisen suoratoistopalvelun kaikkien aikojen ensimmäinen ranskalainen alkuperäissarja.

Netflixin pyrkimyksenä on houkutella tilaajia ei-englanninkielisillä, paikallisilla tuotannoilla. Espanjaa puhuville on aiemmin suunnattu jalkapalloseurasarja Club de Cuervos ja huumeparonisaaga Narcos.

Kun Marseillen pääosaa näyttelee kiistelty, vuonna 2013 Venäjän kansalaisuuden ottanut Gérard Depardieu, huomioarvo on taattu. Kestotähti Depardieun palkkaamisen ohella sarja on muutenkin tehty suurehkolla budjetilla. Silti Marseille ei herätä läheskään sellaista innostusta, jota Netflixin johtoporras epäilemättä on toivonut.

Vikaa on sekä ohjauksessa että Dan Franckin (s. 1952) laatimassa käsikirjoituksessa. Franckin vakuuttavin aiempi meriitti on terrorismiaiheisen Carlos-minisarjan käsikirjoitustyöhön osallistuminen.

Depardieun näyttelemä Marseillen pormestari Robert Taro esitellään kliseisesti, sivuhuoneessa kokaiinia nenässään. Hän astuu käytävälle lähimmän työtoverinsa Lucas Barrèsin ( Benoît Magimel ) seuraan.

Alkaa kuulua Marseljeesi kansanjoukon laulamana, mikä herättää lupauksia, samoin kuin se, että ollaan Marseillen muhkealla jalkapallostadionilla. Pormestarin innostuminen ottelusta jää kuitenkin epäuskottavaksi, samoin kuin hänen rakkautensa kotikaupunkia kohtaan.

20 vuotta pormestarina työskennellyt Taro on luopumassa vallasta, mutta avausjaksossa tapahtuva käänne pistää hänet harkitsemaan asiaa uudestaan.

Mutka matkassa liittyy kasinosuunnitelmaan, joka jakaa päättäjien mielipiteet ja on pistänyt liikkeelle väkivaltaiset hämärämiehet – kovin kliseisiä nämäkin.

Tavoitteena lienee ollut luoda ranskalainen vastine kyyniselle House of Cardsille, joskin Taron lämpimät perhesuhteet vievät ajatuksia tanskalaisen Vallan linnakkeen suuntaan.

Velkaa ollaan myös Boss-sarjalle, jossa Kelsey Grammer näytteli Chicagon pormestaria.

Omaa ääntä kuitenkin vaadittaisiin, mutta ainoaksi tällaiseksi vivahteeksi jää arabivaikutteinen tunnusmusiikki.

Marseillen vähemmistöt on pyritty ottamaan mukaan myös kovaotteisten naapurustojen kautta, mutta Taron toimittajatyttären ( Stéphane Caillard ) romanttiset yhteydet alueelle maistuvat paperilta.

Väkinäiseltä ranskalaisuudelta tuntuu seksin ymppääminen sinne tänne. Kovin luontevana tätä eivät tosin maan omatkaan kriitikot pitäneet.

He ovat kutsuneet Marseillea muun muassa ”90-lukulaiseksi” ja ”sonnaksi”.

Marseillen ensimmäinen tuotantokausi on katsottavissa Netflixissä (netflix.fi).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat