Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaali tulee kotiin asti

Suoraa lähetystä Savoy-teatterista on luvassa sekä perjantaina että lauantaina.

Radio ja TV
 
Charlie Hopkinson 2007 / Otava
Ihana Sadie Jones on yksi Helsinki Litin kirjailijavieraista.
Ihana Sadie Jones on yksi Helsinki Litin kirjailijavieraista. Kuva: Charlie Hopkinson 2007 / Otava

Usein parhaat ideat ovat yksinkertaisia. Kuten Helsinki Lit -kirjallisuustapahtuma, joka järjestetään tänä viikonloppuna toista kertaa.

Tapahtumaan on kutsuttu yhteensä 17 kirjailijaa, jotka kohtaavat lavalla ja keskustelevat kirjallisuudesta ja kirjojen nostattamista teemoista.

Helsinki Lit oli jo viime vuonna yleisömenestys, mutta kaikkien ei tarvitse vaivautua paikalle, sillä Teema lähettää viime vuoden tapaan Helsinki Litin keskustelut suorana. Myöhemmin syksyllä niitä nähdään leikattuina versioina kanavan ohjelmistossa.

Katsoin itse Lit-keskusteluita viime vuonna pelkästään Teeman välityksellä ja havaitsin nopeasti, että joskus myös parhaat televisioideat ovat yksinkertaisia. Kun ihmiset puhuvat kiinnostavasti ja syvällisesti, voi todellakin riittää, että kamera vain seisoo paikallaan ja tallentaa. Tässä tapauksessa tekniikalla ei ole väliä vaan ainoastaan ihmisillä, ajatuksilla ja suunnittelulla.

Savoy-teatterin lavalle nousevat muun muassa brittikirjailijat Sadie Jones ja Helen MacDonald, ruotsalainen Jonas Hassen Khemiri ja norjalainen Tore Renberg.

Heidän keskustelukumppaneinaan ovat muun muassa Riikka Pulkkinen, Sirpa Kähkönen ja Juha Itkonen, joka osallistuu myös Teeman ”kisakatsomoon” eli keskusteluiden taustoittamiseen.

Koko festivaalin juontaa näyttelijä Pekka Strang.

Helsinki Lit Teemalla pe klo 17.00 ja la klo 11.00 ja 14.15.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat