Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kotikatsomo luo nahkansa

TV1:n kotimaisen draaman ohjelmapaikka on näyttänyt hylätyltä, mutta tilanne muuttuu ensi syksynä.

Radio ja TV
 
marja-leena hukkanen
Kesän yli Kotikatsomossa mennään uusinnoilla. Tänään nähdään Juoksuhaudantie, jonka pääosissa olivat Eero Aho, Ella Aho ja Tiina Lymi.
Kesän yli Kotikatsomossa mennään uusinnoilla. Tänään nähdään Juoksuhaudantie, jonka pääosissa olivat Eero Aho, Ella Aho ja Tiina Lymi. Kuva: marja-leena hukkanen

TV1:n sunnuntai-iltojen Kotikatsomo on ollut perinteinen uuden kotimaisen laatudraaman paikka. Sen asema on kuitenkin kärsinyt, sillä kaikki draama ei ole ollut laadukasta. Kuluvan kevätkauden aikana koko paikka on alkanut näyttää suorastaan hylätyltä.

Tänä iltana Kotikatsomossa esitetään Veikko Aaltosen Juoksuhaudantie (2004), äitienpäivänä nähtiin Klaus Härön Äideistä parhain (2005), ja tulevina viikkoina näytetään Marika Ruotsalan kolmiosainen Ilonen talo (2006) sekä Saara Saarelan elokuva Väärät juuret (2009).

Kelpo elokuvia kaikki mutta yli kymmenen vuotta vanhoja.

Kevään ainoa uutuus oli Tiina Lymin Kohtuuttomuuksia, joka nähtiin alkuvuodesta. Syksyllä esitettiin muitakin uutuuksia, kuten Heidi Köngäksen Punainen kolmio, ja osa draamatarjonnastahan on sijoitettu TV2:n puolelle, kuten Syke.

Missä siis mennään? Käännekohdassa.

Ylen luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén kertoo, että ensi syksynä Kotikatsomon suunta vaihtuu, ja luvassa on pitkä putki uutta tuotantoa. ”Tulossa on kolme pitkää sarjaa ja niiden väliin minisarjoja.”

Vilénin mukaan tilanne on ”loistava”, toisin kuin kevään perusteella olisi voinut luulla. Ohjelmapaikka säilyy ja ilmeisesti sen nimikin.

Ylen draamatuotannoissa alkoi myllerrys viime vuonna, kun Jarmo Lampela nimitettiin uudeksi päälliköksi. Samaan aikaan yhtiössä on alettu entistä aktiivisemmin etsiä kansainvälistä ja varsinkin pohjoismaista rahoitusta draamahankkeille ja muutenkin asetettu draamalle aiempaa selkeämpiä tavoitteita. Draamoja pitkään tilannut Olli Tola on siirtynyt eläkkeelle.

Kesän yli mennään vielä vanhoilla uusinnoilla, mutta heti syksyllä starttaa sarja, jota kutsutaan työnimellä Korpelan kujanjuoksu. Sen ohjaa suositun Pirunpelto-sarjan ohjaaja Jukka Mäkinen, ja sarja valmistuu Ylen omana tuotantona. Siitä nähdään ensin kuuden jakson kausi, ja jatkoa on luvassa ainakin toinen kausi, mahdollisesti kolmaskin.

Korpelaa seuraa Sorjonen, Fisher King -yhtiön tuottama rikossarja, joka sijoittuu Lappeenrantaan. Sitä kaupitellaan ulkomaille nimellä Bordertown.

Tammikuussa nähdään vaihteeksi Matti Ijästä kolmiosaisessa minisarjassa, ja ensi vuodelle on sijoitettu myös poliittinen draamasarja Tasavallan presidentti, joka kuvaa nykyaikaa. Keväällä 2017 tulee myös Leea Klemolan ja Kaarina Hazardin minisarja Myrskyn jälkeen.

Kotikatsomon kevät on merkki pöydän puhdistamisesta, mutta sitähän ei yleisö ole voinut tietää.

Juoksuhaudantie (Suomi 2004) TV1:ssä klo 21.05.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat