Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ricky Gervaisin elokuvassa toimittajat teeskentelevät ulkomaankeikan

Satiirin mediakritiikistä puuttuu terä.

Radio ja TV
 
Kerry Hayes / Netflix
Radioaseman työntekijät Frank (Eric Bana) ja Ian (Ricky Gervais) päätyvät harhauttamaan työnantajaansa ja koko kansakuntaa.
Radioaseman työntekijät Frank (Eric Bana) ja Ian (Ricky Gervais) päätyvät harhauttamaan työnantajaansa ja koko kansakuntaa. Kuva: Kerry Hayes / Netflix

Special Correspondents ★★ Britannia/Kanada/USA 2016 Netflix (netflix.fi)

Brittikoomikko Ricky Gervais totesi The Hollywood Reporter -lehdessä viime viikolla, että Donald Trumpin suosio on osoitus siitä, että amerikkalaiset ovat kyllästyneet poliittiseen korrektiuteen. Siksi niin monet ovat innostuneet presidenttiehdokkaasta, joka puhuu mitä mieleen juolahtaa, vaikka sisältö välillä olisi tökeröäkin.

Gervais on käynyt omaa julkista taisteluaan ylivarovaista puhetta vastaan muun muassa Golden Globe -gaalassa, jonka juontajaksi hän jälleen palasi tänä vuonna huolimatta vuosina 2010–2012 herättämästään pahennuksesta.

Juontopuheissa iva on kohdistunut etenkin ylitärkeinä itseään pitäviin tähtiin. Välillä hyvän maun rajat ovat paukkuneet.

Harmillista on, että samaa särmikkyyttä saa hakemalla hakea Gervaisin elokuvista. Näistä ensimmäinen yksin ohjattu ja käsikirjoitettu on Netflixin Special Correspondents. Aiemmin yhteistyönä ovat valmistuneet valju komedia Valehtelemisen sietämätön keveys (2009) ja kelvollinen aikuistumisdraama Cemetery Junction (2010).

Special Correspondentsissa Gervais esittää newyorkilaisen radioaseman teknikkoa Ian Finchiä, joka ei juurikaan arvosta itseään. Hänen tyly vaimonsa Eleanor ( Vera Farmiga ) oletti avioituessaan, että miehestä tulisi kuuluisuus.

Finch lähetetään sujuvasanaisen ja itsevarman reportterin Frank Bonnevillen ( Eric Bana ) kanssa keikalle sotatoimialueelle Ecuadoriin. Sattumien summana parivaljakko ei pääse lennolleen. Mokaansa peitelläkseen he päättävät teeskennellä lähettävänsä uutisraportteja Ecuadorista. Äänimaisemat luo Finch.

Näppärä idea on lainattu ranskalaisesta elokuvasta Envoyés très spéciaux, mutta se myös jää komedian näppärimmäksi osaksi. Jälki on todella epätasaista verrattuna vaikkapa Gervaisin ja Stephen Merchantin läpimurtoon Konttoriin (2001–2003).

Monessa vuorosanassa voi nähdä, että on tavoiteltu koomisuutta, mutta toistuvasti varsinainen hauskuus puuttuu.

Mahdollisuuksia olisi vaikka kuinka niin median käytäntöjen kritisointiin kuin kansan kohu-uutisten himon ivaamiseen, mutta kaikki jää puolitiehen.

Vain julkkistyrkkyily viedään Eleanor-vaimon avulla mukavan överille tasolle, mutta sitten tämäkin aihelma hiipuu.

Paljon huvittavampi, kiinnostavampi ja mediakriittisempi ote Gervaisilla oli huhtikuun lopun Late Night -puheohjelmassa.

Hän ehdotti, että Donald Trumpille valehdeltaisiin tämän voittaneen presidentinvaalit ja ryhdyttäisiin tekemään tosi-tv-ohjelmaa, jossa kaikki muut tietävät totuuden. Lopuksi paljastettaisiin Trumpille asioiden oikea laita, kerrottaisiin katsojaluvut ja seurattaisiin reaktiota.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat