Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitä Radioateljeelle tapahtuu?

Ohjelmapaikan kohtalo on auki tuottajan jäädessä eläkkeelle. Featureohjelmien perinnettä ei olla kuoppaamassa kokonaan, Ylestä luvataan.

Radio ja TV
 
Radioateljeen pitkäaikainen tuottaja Harri Huhtamäki jää eläkkeelle ensi vuodenvaihteessa.
Radioateljeen pitkäaikainen tuottaja Harri Huhtamäki jää eläkkeelle ensi vuodenvaihteessa.

”Vaihtoehtoja on useita. Yksi niistä on, että tämä ei säily”, toteaa Harri Huhtamäki, kun kysyn, mitä Ylen Radioateljeelle jatkossa tapahtuu.

Huhtamäki tuli Yleen vuonna 1979 ja on siitä alkaen toiminut radiofeaturen tuottajana ensin erikoisohjelmissa ja vuodesta 1990 alkaen Radioateljeessa. Huhtamäki jää eläkkeelle ensi vuodenvaihteen jälkeen. Hän on pitänyt Radioateljeessa kaikkia lankoja käsissään. Siksi ohjelmapaikan tulevaisuus on auki.

Yle Draaman päällikkö Jarmo Lampela vahvistaa, että isojakin muutoksia saattaa olla tulossa. Yksi vaihtoehto on ohjelmien siirtäminen internetiin. Lampelan mukaan featuretuotanto voisi suuntautua tulevaisuudessa enemmän verkosta ladattaviin podcasteihin.

Esimerkkinä hän mainitsee helmikuussa käynnistyneen Kadonnut-nettisarjan, jonka tekijä Leena Häkkinen on tuttu myös Radioateljeesta.

Lampelan mukaan vahvan tuottajan aika on ohi. ”Tämä ei mene niin, että tulisi yksi ihminen, joka jatkaisi. Lähdemme ohjelmien tekijöiden kautta liikkeelle.”

Lampela vakuuttaa, että kokonaan featureohjelmien perinnettä ei olla kuoppaamassa, vaan se halutaan pitää hengissä.

Yle Radio 1:ssä on kaksi dokumentaarisen radiotaiteen esityspaikkaa, ensisijaisesti radiofeaturea esittävä Radioateljee ja dokumentteihin keskittyvä Todellisia tarinoita, joiden tuotannot usein limittyvät tyylillisesti. Samaa genreä sivuavat lisäksi Ääniversumin äänitaide ja musiikkitoimituksen kokeelliset tuotannot.

Ohjelmapäällikkö Kaj Färm toivoo, että kommunikaatio tuotantojen välillä lisääntyisi tulevaisuudessa. ”Onko järkevää, että dokumentti ja feature ovat eri puolilla taloa? Voisiko jatkossa olla esimerkiksi kaksi tuottajaa samassa yksikössä?” hän pohtii.

Myös Färm vakuuttelee, että jossakin muodossa radiofeaturen tuotanto säilyy. Yksi mahdollisuus olisi Radioateljeen ja Todellisten tarinoiden yhdistäminen, jolloin uusien tuotantojen taso säilyisi nykyisellään, mutta uusinnat vähenisivät huomattavasti.

Harri Huhtamäki muistuttaa, että featurella on itseään suurempi merkitys vaikutteiden antajana – kuin jazzilla musiikissa.

”Feature ei ole valtavirtaa, mutta sillä on merkitystä audioilmaisun kehittymiselle.”

Radioateljee: 444 päivää Radio 1:ssä klo 22.05.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat