Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Parhaat tv-sarjahahmot ovat saaneet oman laulun

”Ai ku sinä oot sitte ihana!”, lauloi Jaakko Teppo Pamela Ewingille.

Radio ja TV
 
Satu Jaatinen
ZETA
Jope Ruonansuu teki laulun Kaunareiden Ridge Forresterille.
Jope Ruonansuu teki laulun Kaunareiden Ridge Forresterille. Kuva: ZETA

Jotkut tv-sarjojen hahmot ovat saaneet Suomessa hienon huomionosoituksen: oman laulun.

Jaakko Teppo lauloi Dallasin kulta-aikana vuonna 1984 rakkauslaulun Pamela Ewingille. Laulu kertoo aikamiespojasta, joka palvoo rakkaintaan tuttavan väritelevisiosta joka perjantai.

Kauniiden ja rohkeiden Ridge Forrester sai Jope Ruonansuun luoman kappaleen vuonna 1993. Se ei ollut pelkkää ihailua, kuten laulun kertosäkeestä ”Älä itke, Ritke Vorresteri, vaikka leukasi on kuin puuliiteri” voi päätellä.

Roolihenkilöistä kertovat laulut ovat usein hengeltään melko kansanomaisia. Onhan niiden lähtökohtana laulajan olettamus siitä, että hänen seuraamansa sarja ja sen hahmot ovat todellisia.

Lauluille on myös ominaista, että niiden tekstit on kohdistettu sarjan katsojille. Muuten sellaiset lauseet kuin ”Pitäs Jii-Ärrän säilyttee immeisyys, vaikka Tallasin akat sitä palavoo”, eivät avaudu kuulijalle. Ja mikäli Pieni talo preerialla on kuulijalle tuntematon sarja, hän ei tiedä, millainen roolimalli Maija Vilkkumaan kuvaama Ingalsin Laura aikanaan oli.

Fanilaulut pohjautuvat miltei poikkeuksetta amerikkalaisiin hahmoihin tai sarjoihin. Mikki Hiiren seikkailuista lauluja tehnyt Georg Malmstén sai yllätyksekseen Walt Disneyn edustajat luokseen 1930-luvulla. Nämä eivät olleet ottaneet hahmosta tehtyjä lauluja pelkällä huumorilla.

Kauniit ja rohkeat MTV3:lla klo 17.25.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat