Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taas pelattiin alastonkortti

Uusi saari-tosi-tv:n suunnannäyttäjä on löytynyt: Pullervo.

Radio ja TV
 
Juhani Karila Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja.

Saari, tuo tosi-tv:n legendaarisin näyttämö. Genre näki päivänvalon vuonna 2000, kun ensimmäinen Selviytyjät järjestettiin Malesiaan kuuluvalla Pulau Tigan saarella Itä-Kiinan merellä.

Miettikää, miten helppoa kuvaajilla oli. Mihin tahansa kameran suuntasi, tuli huippumatskua: palmuja, valkoista hiekkaa, valkoiselle hiekalle kaatuvia turkooseja aaltoja, turkooseihin aaltoihin pulahtelevia, niukoissa vaatteissa toisiaan vastaan juonivia asianajajia, biokemistejä ja college-opiskelijoita.

Sarjasta tuli maailmanlaajuinen ilmiö. Muutamia mantereelle tehtyjä harharetkiä lukuun ottamatta useimmat Selviytyjät on mitelty Mikronesiassa, Samoalla, Fidžillä ja Karibialla.

Formaatista on sittemmin laadittu entistä ankarampia versioita. Seikkailija Bear Gryllsin nimikkorealityssa osallistujat kamppailivat luonnonvoimia vastaan Panaman syrjäisillä rämelänteillä ja kuvasivat itse painiaan kaimaanien kanssa. Alastomat selviytyjät -sarjassa tehtiin sama mutta, no, alasti.

Saarilla on myös porsasteltu. Parhaillaan Nelosella on käynnissä Temptation Island Suomi 2, jossa osallistujat ohjataan vedenhakureissun sijasta allasbaariin, käteen lyödään kastuneiden tulitikkujen sijasta mojito ja kainalot tungetaan täyteen sinkkuja.

Kyllähän tämmöisillä kamoilla nyt tekee tv-hitin kuka tahansa.

Niinpä WWF:llä arveltiin, että pitää olla vähän haastetta.

Valittiin muutaman neliön kivinen luoto Saimaan järvestä. Semmoinen, että jos siihen asettuu aikuinen ihminen selälleen makaamaan, niin melkein nilkat kastuvat ja kädet. Luodon pintakin on epämukavan röpelöinen. Valittiin ajankohdaksi toukokuu, epäluotettavin ja oikukkain Suomen vuodenajoista.

Pantiin yksi kamera kuvaamaan nyppylää yötä päivää.

Mitä tapahtui? Luodolle punnersi norppa. Sillä ei ollut housuja, joten sikäli alastonkortti pelattiin taas pöytään, mutta silti säätiössä ällistyttiin, kun somekansa alkoi kliksutella norppaliveä suu vaahdossa.

Saaren lisäksi show’ssa on parasta norpan nimi. Luontohipit nimeävät eläimiä viljameiksi ja severeiksi, mutta yleisö valitsi Pullervon, joka ei tule vastaan joka rappukäytävässä.

Päiväntasaajalla nälkiintyvät entiset poliisit ja Thaimaan rietastelijat on nähty. Uusi saari-tosi-tv:n suunnannäyttäjä on kevään kalpeassa auringonvalossa itseään rapsutteleva norppa. Vanha kunnon Pullervo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat