Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nyt puhutaan televisiosarjoista

HBO:n uudessa keskusteluohjelmassa ruoditaan Game of Thrones -jaksoja.

Radio ja TV
 
HBO
After the Thrones -ohjelmaa juontavat toimittajat Chris Ryan (vas.) ja Andy Greenwald.
After the Thrones -ohjelmaa juontavat toimittajat Chris Ryan (vas.) ja Andy Greenwald. Kuva: HBO

Game of Thrones on viime vuosien puhutuin tv-ohjelma maailmassa. Sen jokaista jaksoa ruoditaan antaumuksella sosiaalisessa mediassa ja baarikeskusteluissa. Mitä viime jaksossa oikein tapahtui?

Nyt, sarjan kuutoskaudella, myös tuotantoyhtiö HBO osallistuu oman megahittinsä puintiin. Se on lanseerannut After the Thrones -nimisen keskusteluohjelman, joka käy läpi joka viikko uusimman Game of Thrones -jakson. Kyseessä on älykäs ja kevyt sivutuote, joka eroaa perinteisestä kulttuurijournalismista. Se ei arvota sarjaa vaan muistuttaa urheilun studioanalyysiä, jossa henkilöhahmoja analysoidaan kuin pelaajia kentällä.

Keskusteluohjelmaa juontavat pian julkaistavan The Ringer -verkkosivuston toimittajat Andy Greenwald ja Chris Ryan.

He valitsevat lähetyksessään viikon GoT-jakson menestyneimmän hahmon, puhuvat sen keskeisestä teemasta ja ennakoivat tulevaa. Apunaan heillä on kaksi sarjan suurfania: Mallory Rubin ja Jason Concepcion.

Ryhmä vastaa täydellisesti tyhjiöön, jonka koukuttava Game of Thrones on edeltävänä päivänä jättänyt. Ryhmän keskustelu on viihdyttävää ja asiapitoista, nörttiä ja yleistajuista.

Se viittaa jatkuvasti moneen suuntaan: päivänpolitiikkaan, koripallosarja NBA:han ja George R. R. Martinin kirjoihin. Monelle se on muuttunut oleelliseksi osaksi itse sarjan seuraamista.

After the Thrones ei ole ainoa emo-ohjelmansa ympärille syntynyt keskusteluohjelma, mikä kertoo GoT:n kulttuurisesta dominanssista tällä hetkellä.

Briteissä samaa tekee Sky-kanavan Thronecast. Vastaavia sarjan kumppaniohjelmia on tosin tehty muillekin jättihiteille – muun muassa AMC:n Walking Dead -zombiesarjalle.

Kulttuurikritiikin muoto, jossa tv-sarjojen uusien jaksojen sisältöön reagoidaan nopeasti viikoittain, on rantautunut myös Suomeen. Sarjojen jaksoja on arvioitu muun muassa Nytissä, Helsingin Sanomissa, TV Tutuksi -podcastissa ja Radio Helsingin Näköradiossa.

Kaikkia näitä yhdistää internetkeskeisyys, ketterä muoto, tunnepitoisuus ja selkeästi rajattu, aiheelle vihkiytynyt kohdeyleisö.

Television puolella sarjojen kumppaniohjelmia ei meillä vielä ole nähty, vaikka liikkuva kuva olisi niiden tekemiselle loogisin tapa.

Koska After the Thrones edustaa tämän hetken viihdyttävintä kulttuurikeskustelua, tullaan sen tapaisia toivottavasti näkemään kotimaisessakin tv-ohjelmistossa.

Uusi After the Thrones -jakso HBO Nordic -palvelussa joka tiistai. Game of Thronesin tapahtumia käsitellään ja tulevaa spekuloidaan Nytin jaksoarviossa joka tiistai.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat