Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mafiakirjasta jalostettu sarja on karu, tyly ja toivoton

Sanonta ”Nähdä Napoli ja kuolla” saa Gomorrahissa uuden merkityksen.

Radio ja TV
 
HBO
Gomorrahin kakkoskaudella Ciro (Marco D’Amore, kesk.) sekaantuu yhä tiiviimmin valheiden verkkoon. Rinnalla Conten klaanin johtaja Salvatore Conte (Marco Palvetti).
Gomorrahin kakkoskaudella Ciro (Marco D’Amore, kesk.) sekaantuu yhä tiiviimmin valheiden verkkoon. Rinnalla Conten klaanin johtaja Salvatore Conte (Marco Palvetti). Kuva: HBO

Tietokirjailija Roberto Savianolla, 36, on lokakuussa vuosipäivä, mutta se ei antane aihetta juhlaan. Hän on ollut kymmenen vuotta aseistettujen poliisien ympärivuorokautisessa suojeluksessa ja vaihtaa asuinpaikkaa säännöllisesti.

Savianon tulevaisuuden sinetöi napolilaisesta Camorra-järjestöstä kertova paljastava dokumenttiromaani Gomorra (2006), josta tehtiin tuoreeltaan palkittu ja menestynyt Gomorra-elokuva. Savianon kirjaansa keräämästä aineistosta jäi runsaasti yli käyttökelpoisia aihelmia, joista italialaiset ovat työstäneet toiseen kauteen ehtineen erinomaisen televisiosarjan Gomorrahin.

HBO Nordicin ohjelmistoon kuuluva Gomorrah on vähintään yhtä karu, tyly, kunniaton ja toivoton kuin Gomorra-elokuva – eivätkä sen pahat ja vielä pahemmat päähenkilöt herätä yhtään enempää myötätuntoa. Mafiakuvausten ”kunnianmiehillä” ei ole mitään tekemistä näiden pelossa elävien ammattirikollisen kanssa.

Napolissa kuvatun sarjan ensimmäinen kausi (2014) keskittyi kahden klaanin valtataisteluun – keskeisenä kertomuksellisena välittäjänä toisen klaanin kakkosmies Ciro, joka päättää vaihtaa pettyneenä puolta. Juuri valmistunut toinen kausi (2016) alkaa samoissa vainoharhaisissa merkeissä ja sotkee Ciron vielä tiukemmin valheiden verkkoon. Sanonta ”Nähdä Napoli ja kuolla” on Gomorrahissa täyttä totta.

Gomorrah, uudet jaksot, HBO Nordicilla (hbonordic.fi).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat