Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalainen Helppo elämä -sarja siirtyi Unkariin – Espoon Mikkoset muuttuivat Miklósiksi

HBO Europe teki Helppo elämä -sarjasta uuden version Unkarissa.

Radio ja TV
 
HBO
Budapestilainen Miklósin perhe, poika Márk (Olasz Renátó, vas.), äiti Janka (Ónodi Eszter) ja isä Attila (Thuróczy Szabolcs), haluaisivat elää helppoa elämää. Aranyélet-sarjasta on juuri päätetty tehdä myös toinen kausi.
Budapestilainen Miklósin perhe, poika Márk (Olasz Renátó, vas.), äiti Janka (Ónodi Eszter) ja isä Attila (Thuróczy Szabolcs), haluaisivat elää helppoa elämää. Aranyélet-sarjasta on juuri päätetty tehdä myös toinen kausi. Kuva: HBO

HBO on laajentanut tuotantoaan Keski-Eurooppaan, varsinkin omilla paikallistetuilla versioillaan. Romaniankielinen Umbre (2014) muokattiin australialaisesta sarjasta ja puolalainen Pakt (2015) sekä tšekkiläinen Mamon (2015) norjalaissarjasta.

Ja nyt on suomalaisten vuoro. Unkarilainen Aranyélet (2015) on melko säntillinen mukaelma suomalaisen Moskito Televisionin tuottaman Helpon elämän ensimmäisestä kaudesta.

Budapestissa poroporvarillista kulissielämää viettävä ja bisneksissä epäonnistunut Miklósin perhe ei eroa suuremmin Helpon elämän Mikkosista. Liikemiestä teeskentelevä Attila-isä huijaa ja tulee huijatuksi, häiriintynyt Janka-äiti pyrkii itseä parempiin piireihin, ja lapset ajautuvat vääriin seuroihin.

Kahdeksanosainen Aranyélet ei ole ensimmäinen Helpon elämän ulkomainen re-make, sillä virolaiset ehtivät tehdä versionsa vuonna 2013.

Mutta Aranyélet ei ole virolaisen Kerge elun tavoin pelkkä toiseen maahan ja kulttuuriin siirretty kuriositeetti. Se on neljän jakson perusteella suomalaista sujuvampi, tiiviimpi ja näyttävämpi, suuremman budjetin kansainvälinen sarja.

HBO Europe hankki samalla oikeudet myös Helppoon elämään, jota se esittää nimellä Easy Living.

”Unkarilainen versio on myönteinen yllätys: että yhtiö käytti lopulta optiota ja että siitä tuli näin hyvä. HBO pitää huolta brändistään”, sanoo Helpon elämän vastaava tuottaja, sarjan toinen kehittäjä Roope Lehtinen.

Lehtinen tai suomalaiset käsikirjoittajat eivät osallistuneet unkarilaisen version muokkaamiseen, mutta ei heitä pyydettykään.

”Käytäntö vaihtelee sarja sarjalta. Toisessa päässä on Mustien leskien Helsingissä kuvattu uusi ruotsinkielinen skandinaavinen sarjaversio, jonka me myös tuotimme kokonaan.”

Sarjojen versiointioikeuksien myynnillä alkaa olla jo taloudellista merkitystä, toki maasta ja markkinoista riippuen.

”Viro on ymmärrettävästi eri sarjassa kuin se suuri Latinalaisen Amerikan maa, jossa tehdään nyt Mustien leskien espanjankielisestä versiota”, sanoo Lehtinen mutta ei halua vielä julkistaa maan nimeä.

Lehtinen arvelee, että laajempi kiinnostus pohjoismaisiin draamasarjoihin ja niin sanottuun Nordic noiriin on auttanut myös suomalaisia. ”Mutta ei sillä kauppaa enää tehdä – sarjan pitää kiinnostaa itsessään.”

Aranyélet HBO Nordicilla (hbonordic.fi).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat