Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

The Grace Card on elokuva uskovaisilta uskovaisille

Tunnustukselliset kristilliset elokuvat ovat oma erityinen lajityyppinsä Yhdysvalloissa.

Radio ja TV
 
Henri Waltter Rehnström
Affirm Pictures
Poliisikonstaapeli Mac McDonald (Michael Joiner, vas.) on jo menossa tärviölle, kun hän saa uudeksi työparikseen osa-aikaisen pastorin Sam Wrightin (Michael Higgenbottom). Siitä alkaa eheytyminen The Grace Card -elokuvassa.
Poliisikonstaapeli Mac McDonald (Michael Joiner, vas.) on jo menossa tärviölle, kun hän saa uudeksi työparikseen osa-aikaisen pastorin Sam Wrightin (Michael Higgenbottom). Siitä alkaa eheytyminen The Grace Card -elokuvassa. Kuva: Affirm Pictures

The Grace Card (2010) vaikuttaa päälle päin aivan tavanomaiselta draamalta. David G. Evansin ainut ohjaustyö kertoo poikansa onnettomuudessa menettäneestä konstaapeli McDonaldista, jonka seitsemäntoista vuoden katkeruus ja viha alkavat hellittää, kun uusi työpari saa hänet näkemään asiat eri tavalla.

Juju on siinä, että päähenkilö eheytyy ihmisenä kristinuskon avulla. Vasta kun McDonald löytää Jumalan, on hänen elämällään mahdollisuus järjestyä. Näin The Grace Card edustaa vahvasti tunnustuksellista kristillistä elokuvaa, joka muodostaa oman erityisen lajityyppinsä amerikkalaisessa elokuvateollisuudessa.

Lajityypin elokuvat eroavat valtavirrassa tehdyistä uskontoaiheisista elokuvista. Esimerkiksi Kymmenen käskyä (1956), Ben-Hur (1959) ja The Passion of the Christ (2004) ovat kyllä vahvasti kristillisiä, mutta niiden sanoma on yleismaailmallisempi ja kohdeyleisö agnostisempi.

The Grace Cardin kaltaiset elokuvat ovat kristittyjen tekemiä elokuvia suoraan uskovaisille katsojille. Tämä on eräällä tavalla myös niiden ongelma. Katsojan täytyy olla jo valmiiksi uskossa, jotta hän kykenee omaksumaan elokuvien ideologian. Ongelma on siis sama kuin monesti poliittisen elokuvan kohdalla.

Tunnustuksellisista piirteistään huolimatta kristilliset elokuvat ovat hyvin suosittuja Yhdysvalloissa. Vuonna 2008 valmistunut kristillinen avioliittodraama Fireproof oli tekovuotensa katsotuin independentelokuva USA:ssa. Se keräsi yli kolmenkymmenen miljoonan dollarin lipputulot.

Sekä Fireproofin että The Grace Cardin on tuottanut Affirm Pictures, joka on yksi USA:n suurimmista kristillisistä tuotantoyhtiöstä. Sen elokuvat kuvaavat uskonelämää henkilökohtaisen kokemuksen kautta. Yhtiön elokuvat ovat käsitelleet kristillisyyttä niin toimintaelokuvan (Mercy Streets – kiirastulessa), romanttisen komedian (Not Easily Broken) kuin urheiluelokuvankin (Facing the Giants) muodossa.

Tunnetuin vakaumuksellisista kristillisistä elokuvista lienee kuitenkin vuonna 1979 valmistunut suurtuotanto Jeesus. Suomalaistenkin rippikoulujen vakio-ohjelmistoon kuuluva elokuva on kuvaus Nasaretilaisen elämästä Luukkaan evankeliumin mukaan.

The Grace Card Friillä klo 22.30.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat