Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turistieuroja houkutellaan tutuilla jutuilla

Yrittäjät ovat riippuvaisia paitsi säästä ja ideoista myös toisistaan.

Radio ja TV
 
Tuomo Yrttiaho
Ville Lipiäinen / Filmus
Leila Leivo on pitänyt kioskia Naantalissa jo 40 vuotta.
Leila Leivo on pitänyt kioskia Naantalissa jo 40 vuotta. Kuva: Ville Lipiäinen / Filmus

Jokavuotisella arvuuttelulla tulevan kesän säästä on merkitystä muillekin kuin lomalaisille. Monen leipä kun on riippuvainen kohtuullisista keleistä.

Ville Lipiäisen ohjaamassa Turistit tulevat -dokumentissa (2016) seurataan vuoden 2015 kesäsesonkiin valmistautuvia matkailuyrittäjiä Helsingissä, Naantalissa ja Merenkurkussa.

Kukin pelaa tutuilla korteilla: pääkaupungissa matkailijoille tarjotaan urbaania ympäristöä, Naantalissa kesäidylliä ja Merenkurkussa rannikon luontoa. On kioskia, näkötornia ja opaskierroksia. Hiukan tuoreempaa ideaa edustaa nuoremman polven yrittäjien sähköpyöriä vuokraava kontti Helsingissä.

Puolen tunnin seurantadokumentissa ei mennä sen syvemmälle turismin ja matkailubisneksen merkitykseen tai alan olosuhteisiin Suomessa. Lähinnä tyydytään kuvaamaan yrittäjien arkista aherrusta.

Yrittäjiltä itseltään tippuu kuitenkin pieniä tiedonmurusia. Naantalissa perinteikästä kesäkipsaa vuosikaudet pyörittänyt Leila Leivo kiinnittää huomiota alalle tärkeiden venäläisturistien vähyyteen. Lisäksi selviää, että yrittäjät ovat riippuvaisia myös toisistaan: kun Muumimaailma sulkee porttinsa, hiljenee myös Leivon kioskin asiakasvirta.

Mutta millä niitä turistieuroja sitten pitäisi houkutella? Ainakin dokumentin perusteella Suomen valtit ovat selvät. Niin koti- kuin ulkomaiset matkaajat arvostavat hyvin tavallisia asioita: luontoa, ilmastoa, rauhaa, ruokaa ja ihmisiä. Esimerkiksi ison rahan museobrändin perään ei huutele yksikään.

Turistit tulevat Femillä klo 20.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat