Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joel Kinnamania kutsui Hollywood

Falk-elokuvien päähenkilöistä toisella on tarvittavaa karismaa – se onkin vienyt hänet pitkälle.

Radio ja TV
 
Tuomo Yrttiaho
Per Arne Svensson
Johan Falk -elokuvassa Joel Kinnaman esittää gangsteri Frank Wagneria, josta elokuvasarjan edetessä paljastuu uusia puolia.
Johan Falk -elokuvassa Joel Kinnaman esittää gangsteri Frank Wagneria, josta elokuvasarjan edetessä paljastuu uusia puolia. Kuva: Per Arne Svensson

Johan Falk -jännäreissä on tavallaan kaksi päähenkilöä, mutta vain toisella on tarvittavaa karsimaa. Elokuvien nimellinen tähti on poliisin erikoisjoukkoa johtavaa Falkia näyttelevä, Raipe Helmistä muistuttava jokamies Jakob Eklund. Se varsinainen stara on sivuosassa keskitason gangsteria Frank Wagneria esittävä Joel Kinnaman (s.1979).

Kinnaman on yksi monista ruotsalaisnäyttelijöistä, jotka ovat ponnistaneet pohjoismaisista rikosdraamoista kansainväliseen tietoisuuteen. Falkien lisäksi Kinnamanin ura sai lisäpotkua Jens Lapidusin dekkareihin perustuvasta Rahalla saa -elokuvasarjasta, jonka ensimmäisestä osasta (2010) hänet palkittiin parhaan miespääosan Guldbaggella. Sen jälkeen kutsui Hollywood.

Kinnamanin tunnetuimmat roolit ovat sijoittuneet myöhemminkin tavalla tai toisella rötösten maailmaan. Hänet on nähty niin vuoden 2014 RoboCopissa kuin poliittisia suhmurointeja kuvaavan House of Cardsin tuoreimmalla kaudella. Tanskalaisen Rikoksen jenkkiversiossa, Jälkiä jättämättä -sarjassa (2011–2014) Kinnaman esitti ketjussa röökaavaa rikostutkijaa, jonka rottamaisen kuoren alta paljastui lähes sympaattinen renttu.

Myös Falk-elokuvien Frank Wagnerista pilkistää ihminen väärien valintojen takana. Tosin sarjan aloittavassa Johan Falk 1 – erikoisyksikössä etualalla on vielä alamaailman opportunistinen nousukas.

Johan Falk 1 – erikoisyksikkö MTV3:ssa klo 22.35.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat