Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaverusleffan karkea huumori raastaa katsojaa

Tätä komediaa ei tehdä ilon kautta vaan koulukiusaamisen logiikalla.

Radio ja TV
 
Tony Rivetti Jr. / Netflix
David Spade ja Adam Sandler törmäilevät The Do-Over -elokuvassa.
David Spade ja Adam Sandler törmäilevät The Do-Over -elokuvassa. Kuva: Tony Rivetti Jr. / Netflix

The Do-Over ★★ USA 2016 Netflix (netflix.fi)

Amerikkalaiskoomikko Adam Sandler teki vuonna 2014 neljän elokuvan sopimuksen Netflix-palvelun kanssa. Näistä ensimmäinen oli yliyritteliäs villin lännen veljestarina The Ridiculous 6 (2015). Paljon huonommin onnistuu toinen, The Do-Over. Sillä ei ole tukijalkoinaan historian merkkihenkilöille irvailua tai sivuosiin haalittuja niminäyttelijöitä.

Steve Brillin ohjaamassa Do-Overissa nelikymppinen Charlie McMillan ( David Spade ) ottaa osaa lukionsa luokkakokoukseen. Jälleennäkeminen rennon Maxin ( Adam Sandler ) kanssa saa Charlien pohtimaan ahdistavaa avioliittoaan, pirullisia poikapuoliaan ja tylsää työtään minipankkikonttorissa.

Arvattavissa on, että FBI-agentiksi itseään väittävä Max ei kerro elämästään aivan kaikkea. Pian paljastuu, että hänen ajatuksenaan on lavastaa kaksikon kuolema ja aloittaa elämä uudestaan, toisaalla.

Tästäkin juonta vielä käännetään mutkalle, mikä on elokuvan kunnianhimoisinta antia.

Muilta osin komediaa ei yritetä tehdä kekseliäisyyden tai edes ilon kautta vaan koulukiusaamisen logiikalla. Kusipäisyyden ohella tavoitteena on naurattaa katsojaa asioilla kuten genitaalihiki, viattoman sormien katkominen ja ahteriin suuntautuvat esineet. Maxin kouluaikojen lempinimi Maxi-Pad on lainattu pikkuhousunsuojalta.

Jos maailmankuva ei ole vino, ronskius voi joskus hymyilyttääkin. Do-Overin asenteen ja huumorin yhdistelmä on kuitenkin niin karkea, että katsomisen jälkeen tuntuu kuin olisi ajanut partansa juustoraastimella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat