Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kenellä saa olla kaksoisleuka?

Television ja elokuvien miestähdet saavat rupsahtaa.

Radio ja TV
 

Olen viime aikoina katsonut Isänmaan puolesta -sarjaa. MTV3:lla mennään tällä hetkellä kaudessa viisi, mutta minä tahkoan Netflixistä vasta kakkoskautta. Eipäs siis juonipaljastella!

Sarjassa on kaksi häiritsevää piirrettä. Ensimmäinen on se kiusallisuus, miten sarjassa esitetään muut kansat kuin yhdysvaltalaiset. Kansainvälisesti onkin käyty keskustelua, mennäänkö muslimiterroristeja kuvatessa rasismin puolelle.

Toinen häiritsevä asia on se, että päähenkilö Nicholas Brody on liian vanha rouvalleen Jessica Brodylle.

Ensimmäisellä kaudella vuonna 2011 Jessica Brodyn näyttelijä Morena Baccarin oli 32-vuotias, Nicholas Brodyn näyttelijä Damian Lewis taas 40. Ikäero ei ole valtava. Kuitenkin sarjassa pariskunnan vanhin lapsi on noin 15-vuotias. Mitä ihmettä siis?

Jos roolihahmot ovat olevinaan samanikäisiä kuin näyttelijänsä, aikuisiässä oleva Nicholas on kyttäillyt teini-Jessicaa koulun pihalla ja pannut tämän paksuksi 17-vuotiaana. Vähän kyseenalaista.

Tosin näin sarjan tekijät tuskin ovat ajatelleet. Sen sijaan yritetään esittää, että Jessica ja Nicholas ovat ikätovereita. Rouva nyt vain sattuu olemaan erittäin nuoren näköinen.

Taannoin Mari Rantasila tykitti Jussi-gaalan puheessaan, miten yli viisikymppisille naisnäyttelijöille ei löydy töitä. Myöhemmin HS:ssa Rantasila sanoi, että ikäisiltään näyttäviä miesnäyttelijöitä pidetään ryppyineen ja kaksoisleukoineen vain karismaattisina. Naisen taas pitää olla rypytön.

Pikaisesti jenkkisarjoja miettiessä näin se tuntuu menevän. Välttämättä pariskuntia esittävillä näyttelijöillä ei edes ole paljon ikäeroa, mutta naisen on oltava siloinen.

Itse asiassa välillä näyttää virheellisesti, että pariskunnalla on tosi suuri ikäero, koska mies näyttää ikäiseltään ja nainen nuorelta. Niin kuin vaikka House of Cardsin pääparin näyttelijät: Kevin Spacey on syntynyt vuonna 1959, Robin Wright 1966.

Tai Billionsin: Paul Giamatti täyttää näinä päivinä 49, hänen vaimoaan esittävä Maggie Siff taas on melkein 42.

Voi kysyä, mitä väliä tv-fiktion kaltaisella satumaailmalla on. Mutta jos viisikymppinen nainen ei saa esiintyä tv-sarjoissa miesten tavoin ryppyisenä ja kaksoisleukaisena, voiko se olla vaikuttamatta siihen, mitä odotetaan naisten ulkonäöltä tai mitä pidetään normaalina?

Oikeassa elämässä Damian Lewis on muuten naimisissa näyttelijä Helen McCroryn kanssa. Rouva on miestään kolme vuotta vanhempi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat