Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kesä tuo nuortenohjelma Summerin taas tv-ruutuun

Summeri pyörii kesän ajan televisiossa ja vuoden kaikkina päivinä sosiaalisessa mediassa.

Radio ja TV
 
Raisa Mattila
Jukka Lintinen / Yle
Summeria juontavat Ani Nnebedum (vas.), Meri Luukkanen, Tuomas ”Tume” Kukkonen ja Jooseppi Räikkönen.
Summeria juontavat Ani Nnebedum (vas.), Meri Luukkanen, Tuomas ”Tume” Kukkonen ja Jooseppi Räikkönen. Kuva: Jukka Lintinen / Yle

Onnea Summeri! TV2:n perinteinen nuorten kesäohjelma on kausissa laskettuna aikuinen. Summerista alkaa tänään 18. kausi.

Television puolella homman nimi on sama kuin aiempinakin kesinä: tunnin mittainen, nuorten juontajien vetämä lähetys tulee ulos joka päivä maanantaista perjantaihin.

Kameroiden sammuttua Summeri jatkuu sosiaalisessa mediassa. Siellä ohjelma on käynnissä kaikkina vuoden päivinä.

Instagramiin ladataan valokuvia kuvauksista ja kuvauskausien ulkopuolella muusta, vaikka Summerin vetäjän Tumen laskettelureissusta. Facebookissa ja Twitterissä jaetaan linkkejä sekä Summeriin että Ylen muihin nuortenohjelmiin. Summerin tekijät tuottavat sisältöä myös pikaviestipalvelu Snapchatiin ja julkaisevat videoita ohjelman Youtube-kanavalla.

Tykkääjiä on pelkästään Instagramissa 58 000.

Summerin tekijät alkoivat panostaa sosiaaliseen mediaan samalla kun ohjelma uudistui muutenkin vuonna 2012, kertoo vastaava tuottaja Hyppe Salmi.

”Katsojaluvut olivat laskussa, ja moni kadottanut kontaktin ohjelmaan. Uudistuimme kerralla kunnolla”, Salmi sanoo.

Tänä kesänä Summerin katsoja voi tilata puhelimeensa uutiskirjeen, joka sisältää esimerkiksi tv:ssä näkemättömiä klippejä kuvauksista.

Summeri on hyvä esimerkki kunnianhimoisesta läsnäolosta sosiaalisessa mediassa. Eri kanaviin tuotetaan sisältöä tasaisesti, ei pelkästään silloin, kun varsinaisesti tapahtuu. Yhteisöllisyyttä rakennetaan koko kohderyhmää koskettavilla aiheilla, kuten kesäloman lähestymistä hehkuttavilla Facebook-päivityksillä.

Mutta pitääkö julkisen palvelun yhtiön lisätä esimerkiksi Facebookin arvoa tuottamalla sinne veronmaksajien kustantamaa sisältöä?

”Tietenkään ei ole yksiselitteisen hyvä asia, että verovaroin kustannettu Yleisradio menee uusille, kaupallisille alustoille. Silti on niin, että esimerkiksi nuortentoimituksen on mentävä sinne, missä nuoret ovat. Olemalla läsnä somessa saamme nuoret eli tulevat veronmaksajat käyttämään Ylen palveluja myös Ylen omilla alustoilla”, vastaava tuottaja Salmi sanoo.

Tulevia veronmaksajia Summeri puhuttelee sosiaalisessa mediassa vapaamuotoisella tavalla: Oltiin eilen kuvaamassa telkkariin Summeria. Ollaan telkassa TV2:lla 6.6. alkaen!!!!

Kuka päivitykset kirjoittaa?

Toimituksen aikuiset, Salmi vastaa. Palautetta ja ehdotuksia antavat tet-harjoittelijat, palkalliset harjoittelijat ja ohjelman juontajat.

Palautetta tulee runsaasti myös sosiaalisen median käyttäjiltä. Sen perusteella Summerin ääni eri kanavissa on uskottava, Salmi sanoo.

”Aika vähän tulee palautetta, että Ylen tädit ja sedät siellä päivittelevät.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat