Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Odotettavissa on kuukausi paratiisissa

Kuulun arvokisanarkomaanien laajaan lahkoon.

Radio ja TV
 

51 ottelua, 150 lähetystuntia – huhheijaa. Jalkapallon EM-kisat käynnistyvät perjantaina. Minua ei voisi vähempää kiinnostaa. Ei, vaikka kuinka moni käyttäisi termiä kuningaslaji. Ei, vaikka kuinka moni paasaisi lajin kulttuurihistoriallisesta merkityksestä ja demokraattisuudesta: ajattele nyt, ei vaadi kalliita kamppeita.

Ja juu, olen kuullut noin yhdeksäntoista tuhatta kertaa, kuinka palloa potkitaan jokaisessa kurjimmassa favelassakin. Kertojalla on poikkeuksetta vedet silmissä. Ihan kiva sinänsä. Mutta kun ei vieläkään sytytä.

Jääkiekon kaltaisen kiihkeän lajin parissa kasvaneelle jalkapallo on nimittäin uskomattoman unettavaa: eikö kukaan muu ole koskaan huomannut, että ne pelaajat seisovat noin kilometrin päässä toisistaan? Tämän johdosta pelivälineen eteneminen joukkuetoverilta toiselle kestää suunnilleen puoli tuntia.

Elämä on liian lyhyt tällaiselle vetelehdinnälle. Siksi olen juuri niitä koko naissukupuolelle häpeäksi olevia yksilöitä, joita koko lajissa kiinnostavat vain pelaajien käyttämät hiuspannat, eivätkä nekään kovin paljoa.

Mutta hälläväliä! Olen alkavasta kuukaudesta ehdottoman innoissani. Kuulun nimittäin arvokisanarkomaanien laajaan lahkoon, joille itse urheilusuoritukset ovat ihan yksi ja sama, kunhan saa olla osa taianomaista kuplaa, johon kollektiiviset kokemukset meidät sulkevat.

Ottelut rytmittävät turvallisesti päiviä, jonkun luona on kisastudio joka ilta, kesä 2016 on aina se, jona se-ja-se maa voitti Euro-turnauksen.

Kaikkein ihaninta on, että Suomi ei selviytynyt mukaan: ei tarvitse edes jännittää kenenkään puolesta. Voi vain antaa Puola–Pohjois-Irlannin pyöriä pumpulina taustalla ja heittäytyä kohtumaisen turvalliseen tilaan.

Tämä on paratiisi. Sen portilla hymyilevät Tapio Suomisen kasvot.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat