Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Televisiosarjojen tekijöillä pitää nyt kiirettä

Valtaosa kotimaisista tv-tuotannoista kuvataan kesällä, kun luonto on kauneimmillaan.

Radio ja TV
 
Raisa Mattila
Kristian Isotalo / Nelonen
Suomen huutokauppakeisari -sarjassa Aki ja Heli Palsanmäki ostavat tavaraa Risto Rossilta ja kesä on tietenkin kukkeimmillaan.
Suomen huutokauppakeisari -sarjassa Aki ja Heli Palsanmäki ostavat tavaraa Risto Rossilta ja kesä on tietenkin kukkeimmillaan. Kuva: Kristian Isotalo / Nelonen

Kesällä harva muusikko tai asfalttityöntekijä ehtii lekottelemaan laiturilla. Kolmessa aurinkoisessa kuukaudessa pitäisi ehtiä kiertää Suomen festarilavat tai päällystää tiet. Sama tilanne on myös monissa tv-tuotantoyhtiöissä.

”Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että syksyllä ja talvella on vaikea saada nättiä ulkokuvaa. Toki kuvausaikojen painotus riippuu siitä, tekeekö yhtiö enemmän realityä vai studiossa kuvattavia ohjelmia, kuten draamasarjoja. Realitysarjat ovat meidän ydinosaamisaluettamme”, Aito Median operatiivinen johtaja Katri Varjos sanoo.

Aito Median tiimit kuvaavat kesän aikana uusia jaksoja esimerkiksi Suomen huutokauppakeisariin, Poliiseihin, Toisenlaisiin äiteihin, Suomen ihanimpiin häihin ja Kadonneen jäljillä -sarjaan.

Jotkut niistä alkavat pyöriä ruudussa heti syksyllä – kuten Huutokauppakeisarin tänä kesänä kuvatut jaksot.

Se puolestaan tarkoittaa sitä, että kuvaustiimi ei pääse laiturille vielä silloinkaan, kun jaksot ovat purkissa.

”Jälkityöt, kuten leikkaus, tehdään heti kuvausrypistysten perään.”

Endemol Shine Finlandissa kuvataan kesällä esimerkiksi Ensitreffit alttarilla -sarjan kolmoskautta ja Hottisten kakkoskautta. Uudet jaksot tulevat televisioon sitten, kun päivä taas lyhenee. Katsojaa ristiriita tuskin häiritsee.

”Kesäkuvien katselu talvella ei haittaa, mutta päinvastainen tilanne olisi toinen juttu. Niissä maissa, joissa vuodenajat eivät vaihtele yhtä paljon kuin meillä, suomalaista tilannetta ei aina ymmärretä”, toimitusjohtaja Tarja Pääkkönen sanoo.

Pääkkösen mukaan kaikille kuvaustiimeille yritetään saada pari kolme viikkoa kesälomaa.

”On vähän epäreilua, jos yksi ryhmä pääsee lomailemaan ja toinen ei.”

Aito Mediassa osa vakituisista työntekijöistä lomailee kesällä pidempäänkin. Tuotannot suunnitellaan keväällä, joten sarjojen myynnistä ja kehityksestä vastaavat henkilöt voivat lomailla muun Suomen muassa kesällä.

Silti jotkut tv-ammattilaiset säästävät vapaansa ja pitävät lomat pidempinä pätkinä sydäntalvella, Katri Varjos kertoo.

Juuri niin kuin asfaltintekijät.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat