Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Komisario Palmu -sarjan päätösosassa panokset kasvavat

Viimeisenä juttunaan Palmu tutkii ärhäkän tutkivan toimittajan murhaa.

Radio ja TV
 
Henri Waltter Rehnström
Fennada-Filmi
Virta (Matti Ranin), Palmu (Joel Rinne) ja Kokki (Leo Jokela) tapaavat vielä viimeisen kerran Vodkaa, komisario Palmu -elokuvassa.
Virta (Matti Ranin), Palmu (Joel Rinne) ja Kokki (Leo Jokela) tapaavat vielä viimeisen kerran Vodkaa, komisario Palmu -elokuvassa. Kuva: Fennada-Filmi

Komisario Palmu -elokuvien neljäs ja viimeinen osa eroaa edeltäjistään. Väreissä kuvattu Vodkaa, komisario Palmu (1969) kiinnittyy tiukasti tekoaikansa yhteiskunnalliseen todellisuuteen ja poliittiseen liikehdintään.

Yksi elokuvan keskeisistä hahmoista on Yleisradion toimittaja Reino Torpo. Hän on vasemmistolainen, liike-elämän ja politiikan kytköksiä paljastava ja oikeiston isänmaa-käsityksiä kyseenalaistava uutisnuuskija.

Miehen uteliaisuus johtaa siihen, että hänet murhataan.

Ennen pitkään selviää, että katkeroituneella, oikeistolaisella toimittaja-kirjailijalla Kosti Kulalla on mitä ilmeisimmin osuutta Torpon murhaan.

Kula on parodia aikakautensa näkyvimmästä oikeistolaisesta toimittajasta, räväkästä Kekkos-kriitikosta Kauko Kareesta (1914–1996).

Vodkaa, komisario Palmu dramatisoi kuvitteellisen tilanteen, jossa 1960-luvun poliittiset vastakkainasettelut median ja sen kriitikoiden välillä eivät jää enää puheen tasolle, vaan purkautuvat raakana väkivallantekona.

Todellisuudessa tilanne ei kuitenkaan ollut vielä niin paha. ”Eihän Suomessa tehdä poliittisia murhia”, vakuutellaan yhdessä elokuvan viimeisimmistä repliikeistäkin.

Nykypäivän Suomessa tilanne on kuitenkin uhkaavasti toisenlainen. Aroista aiheista, kuten rasismista tai maahanmuutosta, kirjoittavat toimittajat saavat helposti tappo- ja raiskausuhkauksia.

Puukotustapaus Suomen äärioikeisto -kirjan esittelytilaisuudessa vuonna 2012 kertoo karua kieltä siitä, miten väkivaltaiseksi tilanne voi tänä päivänä äityä.

Vodkaa komisario Palmu Teemalla klo 21.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat