Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Foo Fighters kiertää levyttämässä Yhdysvaltain musiikkikaupungeissa

Jaksot ovat sitä parempia mitä lähemmäs juontaja Dave Grohl pääsee omia musiikillisia juuriaan.

Radio ja TV
 
Andrew Stuart / Yle
Dave Grohlin ja Foo Fightersin Yhdysvaltain-kiertue alkaa Chicagosta.
Dave Grohlin ja Foo Fightersin Yhdysvaltain-kiertue alkaa Chicagosta. Kuva: Andrew Stuart / Yle

Rockyhtye Foo Fighters äänitti uusimman albuminsa (2014) kahdeksassa Yhdysvaltain kaupungissa sekä teki matkalta samalla kahdeksan tunnin dokumenttisarjan – osittain oman albuminsa tekemisestä. Se nähdään nyt uusintana.

Sarjan ohjaaja, Foo Fightersin perustaja ja johtaja Dave Grohl, muotoilee lähtökohdan tosin hieman toisin eli yleisempiä kulttuurihistoriallisia syitä korostaen. Häntä ja hänen yhtyettään kiinnostavat ennen kaikkea kaupungeille ominaiset soundit, rytmimusiikkien ja niitä muovaavien ympäristöjen suhteet.

Tähän Grohlin ylevään teesiin suhteutettuna kahdeksanosainen Foo Fighters – Sonic Highways (2014) jää keskentekoiseksi. Mutta sarjalla on puolensa osana hänen ja hänen lähimmän viiteryhmänsä tarinaa. Nirvana-yhtyeen rumpalina 1990-luvun alussa nimeä tehnyt Grohl (s. 1967) on X-sukupolven muusikko, jonka kokemuksellinen nollapiste on punkissa. Jaksot ovatkin sitä parempia, mitä lähemmäksi hän pääsee omia juuriaan.

Sarjan avaava, blueskaupunki Chicagoa sivuava jakso ei ole kärkeä, vaikka Grohl löytää sieltä linkin historiaansa. Hänen haastattelemansa Steve Albini äänitti ja tuotti Nirvanan viimeiseksi jääneen levyn, vaikka ei Foo Fightersin nyt käyttämässä studiossa. Vierailu originellin Albinin omistamassa chicagolaisessa Electric Audiossa on silti vaivan arvoista.

Mahdottoman mukavalta vaikuttava Grohl puhuttaa myös muita Chicagon soundiin vaikuttaneita, muuan muassa juohevasti jutustelevaa kitaristi Buddy Guyta. Mutta bluesin sisällyttäminen jaksoon vaikuttaa enemmänkin väistämättömältä velvollisuudelta.

Foo Fighters – Sonic Highways alkaa Teemalla klo 22.36.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat